Новини Събития

САЩ обяви нова стратегия за туризма с привличане на 90 млн. туристи годишно до 2027 г.

   
САЩ обяви нова стратегия за туризма с привличане на 90 млн. туристи годишно до 2027 г.
Президентът на Американската туристическа асоциация Роджър Доу приветства новата стратегия
  Снимки: Мирослав Иванов, Орландо

Министърът на търговията на САЩ Джина  Раймондо пусна нова Национална стратегия за развитие на туризма, която е фокусирана около амбициозната петгодишна цел за привличане на 90 милиона международни посетители годишно в страната. Тези туристи ще харчат 279 милиарда долара годишно и ще подкрепят създаването на нови работни места. „Във всичките 50 щата вече се посрещат безопасно посетители“, каза Раймондо при откриването на международното туристическо изложение IPW 2022 в Орландо, Флорида.
„От нашите национални паркове и гори до историческите и разнообразни места, които разказват историята на нашия народ и култура, Съединените щати предлагат дестинации за международни пътешественици както никой друг. Нашата нова стратегия използва най-доброто от това, което предлага публичният и частният сектор на САЩ и ще насърчи създаването на нови работни места. Освен това ще се възстановят загубените приходи и ще вдъхновим хората за незабравими преживявания", подчерта Джина Раймондо.
Новата Национална стратегия за туризъм на САЩ беше приветствана от президента и главен изпълнителен директор на Американската туристическа асоциация Роджър Доу по време на IPW 2022 г.
"Възстановяването на работните места и приходите от посетителите зависи от годишния ръст на международните входящи пътувания“, каза той. Америка трябва да приложи всеки възможен ресурс за възстановяването си в пълна сила, за да се усети от американските работници и компании, подчерта той.
Новата национална стратегия за туризъм идва във важен момент, когато разходите за международни пътувания в САЩ все още са 78% под нивата от 2019 г. „Ние поздравяваме министъра на търговията и Съвета за политика в областта на туризма и приветстваме амбициозната цел за привличане на 90 милиона посетители годишно в САЩ до 2027 г.", допълни Роджър Доу.
В международното туристическо изложение IPW 2022 в Орландо, което представя дестинациите в САЩ, участват 4800 делегати от повече от 60 страни. Събитието се провежда за 53-ти път. На него присъстват над 500 журналисти от цял свят. България е представена от екип на TravelNews.
На изложението се представят дестинации в САЩ, хотели, атракции, круизни линии, туроператори, авиокомпании и транспортни компании.
 
Мирослав Иванов, TravelNews, Орландо


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати