Новини

Туристи анулират резервациите си в Гърция заради лошо време

  12.06.2022 12:57  
Туристи анулират резервациите си в Гърция заради лошо време
  AMNA

Сериозни проблеми предизвика лошото време. Хотелиерите съобщават, че масово се анулират резервациите за уикенда, а много от туристите са отпътували от Гърция още в четвъртък, пише Dir.bg

От вчера през страната преминава атмосферният фронт "Генезис" със силни ветрове, градушки и проливни дъждове.

Най-засегнати са някои райони в Централна и Северна Гърция, както и острови в централната част на Егейско море, съобщават гръцките медии.

В северните части на страната ситуацията е усложнена. Местните власти в района на Серес са в готовност да реагират при евентуално преливане на река Струма, посочва електронното издание на гръцкия в. "Прото тема".

Проливните дъждове са нанесли щети в град Ксанти.

За последните 24 часа пожарната служба е получила 224 повиквания, съобщава в."Катимерини". Сигналите са били за евакуация на хора, паднали дървета и наводняване на помещения.

Системата за регистриране на светкавици "Зевс" към Националната обсерватория в Атина е засякла над 27 хиляди светкавици през вчерашния ден. Повечето от тях са паднали в района на област Тракия, полуостров Халкидики, островната група Споради, полуостров Пелопонес и Йонийско море, посочва още "Прото тема".

Днес се очаква атмосферният фронт да достигне южните части на страната.