Анализи Събития

Ваучерите за храна може да важат и за туризъм

   
Ваучерите за храна може да важат и за туризъм
Министърът на туризма Христо Проданов /вляво/ и кметът на Чирпан Ивайло Крачолов по време на туристическия форум, организиран от община Чирпан и РАО \"Тракия\". Снимка: Община Чирпан

Христо Проданов участва в туристически форум, организиран от община Чирпан.

Да запознаем международните си партньори с възможностите за туризъм и да представим интегрирани продукти, това е целта на второто издание на Международния туристически и икономически форум, организиран от община Чирпан и Регионалната асоциация на общините "Тракия", каза при откриването кметът на Чирпан Ивайло Крачолов. Форумът е част от проявите на Международния фестивал на лавандулата, чийто домакин също е община Чирпан.

Крачолов подчерта че с общи усилия на местната и на държавната власт и туристическия сектор могат да се получат очакваните резултати. Във форума участваха кметовете на общините – членки на асоциацията, посланиците на Индия, Сърбия, Израел, Босна и Херцеговина, Виетнам и Турция, както и представители на Търговско-промишлената палата и на чуждестранни браншови организации. Тук бе и министърът на туризма Христо Проданов.

"Общините, бизнесът и държавата да работят в една посока, това е ключът за развитието на туризма. Министерството на туризма подкрепя такива общини като Чирпан, които целеустремено работят за успешната политика", каза Проданов. Той разкри, че с екипа си са подготвили няколко законодателни инициативи, които да са в подкрепа на тази обща цел. Една от тях предвижда ваучерите за храна на работещите да важат и за времето на тяхната почивка, като се даде правото на хората да избират за каква цел да ги използват. За да стане тази идея факт , тя трябва да бъде прието и от народните представители. 

По думите на чирпанския кмет предстоят общи инициативи със сръбските общини Ниш и Пантелеймон, с италианските партньори от Борго Верчели и с браншови организации от Израел, Турция и Беларус.

"Целта ни е да сме полезни с такива форуми, които да са платформа за инициативи и общините ни да привличат нови почитатели", каза в приветствието си председателят на РАО "Тракия" Стефан Радев, кмет на Сливен.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати