Оферти

Мудания в Турция от Бургас

   
Мудания в Турция от Бургас

БУРСА – МУДАНИЯ-  ЯЛОВА- залива Гемлик – ИСТАНБУЛ и възможност за хамам в известния с минералните си води квартал на Бурса- Чегирге
Дата: 19-21.08.2022
Отпътуване в 20.00 ч. от Варна на 18.08.2022  /ул.Антим I/ –259 лева,
Отпътуване в 22.30 ч. от Бургас на 18.08.2022 /спирката на Булаир срещу химическото чистене/- 229 лева.
Отпътуване по маршрут ГКПП Малко Търново към Бурса, преминаване на Мраморно море с ферибот и пристигане в Бурса, четвъртият по големина град в Турция и първата столица на Османската империя.
По желание туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града – Улу Джами, Зелената джамия, крепостните стени, градският парк, център на коприната, етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели  Осман и Орхан Бей. Посещение на известния Коза Хан, в който ще се върнем години в миналото, ще се пренесем в света на Османските владетели и ще можем да изпием по едно туско кафе или чай в спокойна и уютна атмосфера.Свободно време за разходка и покупки. Настаняване в хотел.
След обед по желание посещение на западният квартал Чекирге- известен от римско време с горещите си минерални извори. Много от новите хотели в него имат спа центрове, но можете да опитате и традиционните хамами. Йени каплъджа (Новият извор) е построен през 1552г. от Рюстем паша, великия везир на Сюлейман Великолепни. Ески каплъджа (Старият извор) се намира на мястото на стари византийски бани. За минералната вода на хамама Каранустафа се смята, че е най – лековитата в района. В Чекирге има интересни сгради като джамията и гробницата на Мурад I, както и гробницата на религиозния поет Сюлейман Челеби. Паметникът на Карагьоз обезсмъртява този герой, чийто хумор е увековечен в турския куклен театър на сенките.
Вечеря. Нощувка.
2 ден- Закуска.
По желание полудневна екскурзия до турския черноморски курорт Мудания. Мудания е разположена на Мраморно море в залива Гемлик. Привлича туристите с китната си архитектура, съчетание от цветове и малки улички на които са разположени много рибни ресторантчета и кафенета .  По желание посещение на музея на Примирието. Свободно време за разходка и връщане в Бурса. Вечеря. Нощувка.
3 ден- Закуска.
Отпътуване за град Ялова известен със своите минерални извори. Лечебните свойства на термалните извори на тази област са били използвани от жителите на Византия. След разпадането на османското завладяване на империята източниците са забравени: членовете на семействата на владетелите почиват и се лекуват в Бурса. Едва в началото на 20 -ти век горещите извори се използват отново активно за лечение. Тогава инфраструктурата на курорта започна да се развива. До тогава Ялова била забравена, докато Ататюрк не идва на власт. Той съживява курорта, превръщайки го в глобален спа курорт. Свободно време за разглеждане на града и отпътуване за Истанбул. Посещение на МОЛ Форум Истанбул и отпътуване за България. Пристигане привечер.
ЦEНАТА ВКЛЮЧВА:
• транспорт с комфортен и удобен  автобус, пътни и фериботни такси;
• панорамна обиколка в Бурса с лицензиран екскурзовод
• 2 нощувки  в хотел в Бурса /Кервансарай 4 зв.или подобен/
• 2 закуски  на блок маса
• 2 вечери на сет меню   
• посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ
• посещение на Ялова 
• екскурзоводско обслужване по време на пътуването
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• полудневна екскурзия до турския морски курорт Муданя- 15 евро
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
[email protected]

https://bulgaria-travel.bg/tour/7189/



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати