Новини Турагенции

Шест острова в Европа, на които няма да ви намерят

  20.06.2022 10:28  
Шест острова в Европа, на които няма да ви намерят

Величествени скали, пленяващи плажове и потайни места. Тези острови се намират в Европа. Добре обозначени са на картата, но малцина се отправят към тях, когато започне летният сезон. Именно поради това са идеалното място за бягство.

Isle of Jura, Шотландия

До този остров, на който живеят само 200 души, се стига с ферибот. Въпреки скромните размери, тук има много неща, с които да запълните свободното си време. Сред тях са катерене на планини, водовъртежът Corryvreckan - третият по големина в света, и посещение на дестилерия за малцово уиски.
 


Неслучайно островът е мястото, на което писателят Джордж Оруел пише един от най-известните си романи.

Île de Porquerolles, Франция

В сърцето на Лазурния бряг, този остров е идеалната лятна дестинация. Той е малък, едва 7 км дълъг и 3 км широк. Скалите в южната му част контрастират на плажовете с фин пясък на север, пише 20minutos.es.


Ако дойдете тук, задължително посетете фара, вятърната мелница от XVIII в. и вилата Carmignal, интересна колекция от съвременно изкуство.

Vlieland, Нидерландия

Този остров е рай за колоездачи. Тук само местните имат право да карат кола. Това ограничение обаче няма да ви смути по никакъв начин.


На разположение имате 12 км прекрасни плажове и 25 км алеи, създадени специално за колоездачи.

Baltrum, Германия

Тъй като тук времето сякаш е спряло, мнозина наричат Baltrum "Спящата красавица на Северно море". Ако ви е приятно да лежите на бял пясък и пред вас да е само морската шир, този остров е вашата реализирана мечта. Плажната ивица е четири километра и може да я обхождате всеки ден.

За да стигнете до Baltrum, трябва да се качите на ферибот от Долна Саксония. По пътя бъдете готови да видите тюлени.

Inishmore, Ирландия

Край западния бряг на Ирландия се намира остров Inishmore. Главната му забележителност са защитни укрепления от бронзовата епоха. Те са много интересни заради формата и стените, които на места са до 4 метра дебели.

Marettimo, Италия

От Сицилия до Маретимо са само 40 км. Тук живеят по-малко от 400 души, от които можете да научите много за риболова и местните занаяти. Задължително изкачете връх Фалконе и отскочете до другите два острова от архипелага.

В Пунта Троя може да заситите апетита си за история, като посетите испански замък от XVII в. Той се издига величествено от скалите.

/ profit.bgАнкета

Къде ще пътувате през лятото?


Резултати