Турагенции

Почивката в Турция е по-евтина отколкото в България, а в Гърция е най-скъпо

   
Почивката в Турция е по-евтина отколкото в България, а в Гърция е най-скъпо

Почивката в Турция по-евтина отколкото в България. В Гърция излиза най-скъпо. Това каза пред Дарик радио председателят на Обединение „Бъдеще за туризма” Павлина Илиева. Услугите по Българското Черноморие са поскъпнали с около 10-15% в сравнение с миналата година.

Илиева уточни, че броят на чуждите туристи у нас са много по-малко в сравнение с минали години. Проблем за туризма у нас създава също отмяната и промените на полетите на големите европейски летища.

България, Гърция и Турция. Къде почивката на едно 4-членно семсйвто, с две деца, използващи собствен транспорт ще излезе по-малко скъпа?  Анализ на Обединение „Бъдеще за туризма” съпоставя 7-дневна ол инклузив почивка в 5-звезден хотел в трите държави през месец юни.

Пред дарик радио Павлина Илиева, председател на Обединието представи данните. В сравнение с миналата година и в трите държави се наблюдава ръст на цените. В Гърция увеличението на туристическите услуги е най-голямо. 

Павлина Илиева коментира, че за съжаление чужденците, избиращи Българското Черноморие, са значително по-малко от очакванията.  При туристическия бизнес, между трите държави, най-голямото отражение от войната в Украйна и последвалата бежанската вълна има в България.

По думите ѝ визовата политика у нас убива туризма, като заради тези ограничения страната ни е непредпочитана.

Относно руските туристи, Илиева обясни, че ако се срещнат такива  по Черноморието, то те са предимно собственици на имоти.

Палина Илиева допълни, че и това лято ще наблюдаваме по-голям интерес на българите към Южното Черноморие, отколкото към Северното.

По думите ѝ, ако в страната ни има добра запълняемост на хотелите от април до октомври можем да говорим за действително силен сезон, а в момента, говорейки за сезон от близо два месеца - става дума за агония.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати