Турагенции

Чартъри до Кападокия тръгват от София и Пловдив през есента

   
Чартъри до Кападокия тръгват от София и Пловдив през есента

Мнозина избират септември за своята годишна почивка, именно защото това е подходящият сезон за по-южните и топли дестинации. По това време на годината Турция предлага перфектни условия за екскурзии и интересът към Кападокия се вижда от сега. През септември все още е топло и приятно, което позволява на туристите да се наслаждават на забележителностите на спокойсвие. Почивките на море са изключителни популярни в Турция, но проучвания показват, че се предпочитат много и културните забележителности. През април световноизвестният турски регион Кападокия, дом на легендарни варовикови коминчета и зашеметяващи разходки с балон, посрещна над 2.6 милиона туристи, според данни на турското Министерство на културата и туризма.

Пред TravelNews Мартина Найденова, мениджър продажби на туроператора "Абакс”, обяви: “Планираме екскурзия до Кападокия в края на септември и в началото на октомври с чартъри както от София, така и от Пловдив. Интересът към дестинацията е огромен”.

Кападокия неслучайно се радва на толкова посетители. 

Тя е популярна в световен мащаб със своите подземни градове, вулканични конуси, както църкви и параклиси, издълбани в скалите, използвани през ранните години на християнството. Там се намират някои от най-старите църкви и манастири, където Апостол Павел води първите християни. Също така това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. 

Областта предлага и много други природни и културни забележителности 

като Dream Valley - долина, изпълнена с интересни каменни образования и невероятният подземен град Каймаклъ, който датира от VIII-VII в.пр.н.е. и е запазен изключително добре. Разбира се, най-характерно за пътуването в Кападокия е летенето с балон с горещ въдух по изгрев слънце. Хиляди туристи се събират ежегодно за това уникално преживяване и несъмнено трябва да е част от програмата на всеки.

“Абакс” организира 4-дневна екскурзия до това запленително място. Датите на чартърите са 26 и 29 септември и 2 и 5 октомври, като последните две са достъпни за туристите от Пловдив. 

Цените започват от 675 лв. на човек

и включват самолетни билети София – Невшехир - София с чартър на авиокомпания European Air Charter, 20 кг чекиран багаж, 4 кг ръчен багаж под формата на раница или чанта, трансфери и 3 нощувки в избран от клиента хотел, обясни Мартина Найденова. На разположение на клиентите са 7 хотела, сред които има както по-бюджетни опции, така и луксозни бутикови хотели. За туристите са осигурени представител на туроператора на място, както и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с „Евроинс“ и застраховка „Отмяна на пътуване“.

Туроператорът е подготвил дневни и полудневни дейности като традиционния полет с балон, вечеря в скален ресторант, сафари с камила, АТВ приключение и още много. Найденова гарантира, че програмата е изработена прецизно и така, че всеки от гостите да се наслади на най-интересните места в Кападокия. А за тези, които предпочитат по-спокойна почивка и релакс, са предвидени часове със свободно време за разходка и шопинг.

Кападокия е заобиколена от магия и мистика и това я прави перфектното място, където българите да се потопят в древна история, екзотична природа и уникални преживявания.

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати