Турагенции

Топ 10 на най-хубавите острови за почивка

   
Топ 10 на най-хубавите острови за почивка

Екзотичен остров, изумрудено море, безкраен плаж с палми и екзотични растения, усмихнати местни хора… И всичко това далеч от ежедневните грижи и задачи и хорския шум. Такива места съществуват не само в мечтите. Ето топ 10 на най-хубавите острови за почивка:

1. Малдиви

Малдивите са най-малката страна в Азия по площ и население. Държавата се състои от 1200 острова, повечето от които необитаеми и с дължина под 1 км. Всички са с чисти бели плажове, кристални тюркоазени води и богат подводен свят. Малдивите са островите с най-ниска надморска височина в света. Повечето от тях не надхвърлят 3 м. Учените предполагат, че до 2100 г. в резултат на глобалното затопляне нивото на океана ще се покачи с 59 см и тогава Малдивите ще са едва на 1,5 м над морското равнище. 

2. Бора Бора

Бора Бора е вулканичен остров от архипелага Дружествени острови във Френска Полинезия, заобиколен от лагуна и бариерен риф. Впечатлява с фин пясък, уникална тропическа растителност и изумрудените води на лагуната, които са истински рай за любителите на гмуркането с пъстро разнообразие от риби и корали.


3. Палаван, Филипини

Островът се простира на югозапад до Борнео и привлича с величествени варовикови върхове, издигащи се над морето. Блестящите плажни ивици с бял пясък, заобиколени от екзотични палми, ограждат много от тези острови в “джунглата”, а кораловите рифове изобилстват от тропически риби и са истински рай за опитните гмуркачи. Посетителите на острова се впечатляват и от уникалния животински свят, изумрудените езера и романтични рибарски селца.

4. Сейшели
Разположен на изток от Кения, този сравнително девствен архипелаг от 115 коралови и гранитни острови е богат на атракции - от джунглите, включени в списъка на ЮНЕСКО и примамливите коралови рифове до приказните плажове с палми, оградени от гигантски камъни. Почти половината от площта на островите е защитена, а много от тях представляват истински рай за любителите на гмуркането. Като добавите към това и пикантната креолска кухня, както и луксозните курорти Махе, Праслин и Ла Диг, лесно ще усетите магията на Сейшелите.

5. Санторини, Гърция

Заобиколен от приказна калдера, живописният остров Санторини впечатлява с драматичната си красота. Белите вили сред вулканични скали, църквите със сини куполи, издигащи се на фона на искрящото море и ярките цветове на бугенвилията допълват пъстрата палитра. Кацнали на върха на скалите, селищата Фира и Оя са най-живописните и скъпи дестинации на острова, а Оя е сред най-фотографираните места в света.

6. Кук

Разположени между Френска Полинезия и Самоа, но свързани с Нова Зеландия, 15-те острова на архипелага са сред скритите бижута на Южния Пасифик. Сред топ атракциите са примамливите синьо-зелени лагуни, палмови плажове и вулканични върхове. И не на последно място, местните се едни от най-дружелюбните хора. Раротонга е главният туристически център с многобройни курорти, високи върхове и приказни плажове. Аитутаки е един от най-красивите острови в Южния Пасифик.

7. Бали, Индонезия

Вълнуващата култура на Бали е истински празник за сетивата. Ароматът на тамян от индуистките храмове, оризовите полета, екзотичната кухня ще превърнат престоя ви в незабравимо преживяване. Потопете се в духовната страна на Бали в Убуд, посетете Семиняк, почувствайте пулса на туристическата Кута или се впуснете в разглеждане на атракции на съседния вулканичен остров Ломбок.

8. Далматински острови, Хърватска

Разположени на Адриатическото крайбрежие, Далматинските острови са очарователна смесица от спокойствие и богата история. Прекрасните острови са осеяни с романтични селца, бутикови хотели и ресторанти и всичко това на фона на искрящото море.
Най-известен е остров Брак с прочутата си плажна ивица Златен нос. Красив е и остров Хвар с готическите църкви, стария град и живописното риболовно пристанище. 

9. Фиджи, Океания

Едно от задължителните места за посещение в Австралия и Океания е Фиджи. Тук ще се насладите на бели плажове, тюркоазени води и коралови рифове. Във Фиджи може да практикувате гмуркане, риболов и сърф, да релаксирате под палмови дървета и да се потопите в копринените морски води. При над 300 острова няма да е трудно да откриете най-добрия остров за вашата ваканция - от луксозните курорти за знаменитости, семейни курорти до островните групи Ясава и Маманука.

10. Кауаи, САЩ

Хавайският остров Кауаи е наричан още “Градинският остров”: тропическите гори покриват голяма част от острова, водопадите се спускат от скалите от лава, а опияняващият аромат на тропически цветя изпълва знойния въздух. Живописното крайбрежие ще ви спре дъха. Лавата е изваяла този великолепен остров, издигайки се от океанското дъно, за да формира кадифени хребети и главозамайващи скали, заобиколени от шеметни плажове.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати