Хотели

Веригата хотели Falkensteiner с 300 милиона евро инвестиция в луксозни курорти в Хърватия

  27.06.2022 14:45  
Веригата хотели Falkensteiner с 300 милиона евро инвестиция в луксозни курорти в Хърватия

Австрийската хотелиерска и туристическа група Falkensteiner Michaeler Tourism Group планира през следващите 5 години да инвестира 300 млн. евро в разрастването и изграждането на нови хотели, вили и къмпинги в две хърватски дестинации – Задар и Крък. 

"Около 150 милиона евро от общата инвестиция са планирани за Задар в курорта Пунта Скала. През следващите 5 години искаме да повишим качеството и да надстроим хотел Didaora до категория 5 звезди", споделя Александра Гейер, ръководител на отдела "Връзки с обществеността".

Плановете за втората дестинация на хърватския остров Крък, в северния хърватски адриатически регион Кварнер, включват инвестиция от 65 млн. евро, за да превърне автомобилния къмпинг в 5-звезден луксозен къмпинг. Той ще разполага с 250 лота, около 150 мобилни къщи и изобилие от екологични предложения. Работата по този лагер трябва да започне през есента.

Голяма инвестиция също е планирана и в Борик, където компанията планира мащабни ремонти и зелен курорт, обект на договаряне с градските власти на Задар, в северната част на Адриатическия регион на Далмация. 

Falkensteiner Michaeler Tourism Group има общо 30 хотела в седем държави – Австрия, Италия, Хърватия, Черна гора, Словакия, Сърбия и Чехия, както и първокласен къмпинг в Задар, Хърватия.

Хотелската верига имаше затруднения в бизнеса през юни 2020 г. заради COVID пандемията и недостига на гости. Компанията успя да ги преодолее и през 2021 г., особено през лятото, генерира високи резултати в Хърватия и отново инвестира, с акцент върху устойчивостта и дигитализацията.