Оферти

Круиз До земите на вечната пролет

   
Круиз До земите на вечната пролет

Круиз Мадейра и Тенерифе "До земите на вечната пролет" Програмата

1 ден | 08.10.2022 София-Барселона

Круизът до Мадейра и Тенерифе започва с деректен полет София – Барселона с RyanAir, 18:05-20:05. След това ще направим трансфер до хотел в централна част. Нощувка. 

2  ден | 09.10.2022 Барселона, Испания

След закуска ще може да се разходите самостоятелно из центъра или да участвате в организирана екскурзия на български език.

Днес ще видим основните забележителности на града като безспорния символ Саграда Фамилия-недовършеният шедьовър на Гауди, който се строи над 130 години. След това ще се отправим към приказния парк на Гауди-Парк Гуел с небезизвестния цветен, покрит с мозайка гущер и най-известната панорамна тераса в Барселона. Ще посетим Квартала на Модернизма Ешампле и Пасейч де Грасия: най-елегантната и красива улица в Барселона. Там могат да се видят сградите, които местните наричат “Ябълката на раздора”, както и двете най-популярни къщи в града, дело на архитекта Антони Гауди – Каса Батьо и Каса Мила (Ла Педрера). Ще видим площад Испания, площад Каталуния и хълма Монтжуик за панорамен поглед към Барселона отвисоко. Накрая ще направим кратка пешеходна обиколка на Готическия квартал и Ла Рамбла.  78 евро.

Следобед, трансфер до круизния терминал и качване на кораба. MSC Magnifica  отплава в 18:00.

3 ден | 10.10.2022 Плава

Ден на море. Възползвайте се от деня за почивка на борда и похапване от вкусната храна в ресторантите. Този круиз до Мадейра и Тенерифе е характерен с леката си програма и възможността за релакс между дните с екскурзии по пристанищата. Вижте кратко описание на кораба тук

4 ден | 11.10.2022 Казабланка и Рабат, Мароко 09:00-22:00

Тази обиколка на два града е чудесен начин да видите ключовите забележителности на Казабланка, най-големият метрополис и главно пристанище на страната, както и Рабат, столицата на Мароко. Започвайки от Казабланка, първата спирка ще бъде направена на площад Мохамед V и джамията Хасан II, третата по големина в света. Ще посетим кварталите Анфа и Хабус. След това ще се отправите към Рабат, на около 1,5 часа път с кола на север, за да се насладите на най-добрите забележителности на този град. Те включват красивия мавзолей на Мохамед V: елегантна сграда в ослепително бяло, както и кулата Хасан. Ще бъдат направени и спирки в красивата Kasbah на Udayas, както и пред Кралския дворец. Целодневна екскурзия с MSC, 10 часа: 135 евро.  При достигане на 10 човека, за групата ще бъде организирана частна екскурзия.

Джамията на Хасан II, Казабланка

5 ден | 12.10.2022 Плаване

6 ден | 13. 10.2022 Санта Крус де Тенерифе, Канарски о-ви 08:00-16:00

Възможност за посещение на старата столица Сан Кристобал де ла Лагуна, заедно с водача на групата и разходка из Санта Круз с шопинг в безмитната зона на града. Алтернативно с MSC-посещение на парка Лоро-един от най-важните еко паркове за животни в Европа- 79 евро с круизната компания.

7 ден | 14.10.20222 Фуншал, о-в Мадейра, Португалия 09:00-16:00

Мадейра, островът на вечната пролет: вулканична, зелена и скалиста, очарователна с малките си селца, разпръснати из долината на река Фаджа. Започваме от Ейра до Серадо, 1026 метра над морското равнище, заради прекрасните му гледки към околните планини и селата в долината на Нунс. След това ще продължим към Пико дос Барселос и Кабо Жирао, най-високата крайморска скала в Европа и втората по височина в света (580 метра).  От тук ще имате спираща дъха гледка към южното крайбрежие на острова. Ще обядваме в традиционен ресторант, след което ще се отправим към Камара де Лобос, рибарското селище, нарисувано някога от сър Уинстън Чърчил. 

Обиколката завършва с малко свободно време в центъра на Фуншал, преди да се върнете обратно на кораба. Целодневна екскурзия с MSC 99 евро. Екскурзията не е подходяща за хора със сърдечни проблеми, заради голямата надморска височина.

Санта Круз-Тенерифе-Канарски о-ви

8  ден | 15.10.2022 Плаване

9 ден | 16.10.2022 Малага, Испания 08:00-17:00

Разположен в южна част на Испания, на брега на Средиземно море,  град Малага не е само популярна туристическа атракция заради слънчевия си климат и плажове. Той е и един от най-старите градове в света и родно място на Пабло Пикасо. Вашата полудневна екскурзия започва с обиколка с екскурзовод из главните улици на града, преминавайки покрай Alameda Principal – грандиозен булевард, обграден от буйни дървета. Ще посетим Катедралата от 16-ти век: един от най-важните примери на андалуската ренесансова архитектура.  След това ще спрем и за снимки при крепостта Гибралфаро. Полудневна екскурзия с MSC, 55 евро.

 

10 ден | 17.10.2022 Плаване

11 ден | 18.10.2022 Марсилия, Франция (Екс-Ан-Прованс ) 09:00-17:00

Ще напуснем пристанището на Марсилия за 40 минути път с кола до прекрасния град Екс ан Прованс. Екскурзията започва с посещение на прочутата катедрала и градини на Св. Спас от XII век. Катедралата е построена на мястото на римски храм. Има богато украсен портал в готически стил с изящно изработени врати. Насладете се на приятна разходка (1,5 часа) през историческия център на града, преди да стигнете до известния квартал Мазарино, създаден от брата на кардинал Мазарин през последната половина на XVII век за дворянството на Екс ан Прованс. Свободно време за пазаруване. Полудневна екскурзия от MSC-59 евро.

Фолклорни костюми от Прованс-Южна Франция

12 ден | 19.10.2022  Генуа, Италия  07:00-16:00

Благодарение на славното си минало и колекция от богато украсени сгради, Генуа е наречена от Петрарка „La Superba“ –Гордата.  В днешния ден ще видим родното място на Колумб и дворецът Сан Джорджо от 13-ти век, след което ще продължим по крайбрежния булевард Италия, за да стигнем до живописния квартал Бокадасе. Ще имаме малко свободно време, което да прекараме в това красиво пристанище, заобиколено от цветните къщи на местните рибари. Ще преминем покрай жилищния квартал Албаро и площадите Томазео и Витория, докато стигнем до историческия площад Пиаца де Ферари, главният площад на Генуа. Тук самостоятелно ще може да разгледате стария град и катедралата Сан Лоренцо или Палацо Дукале (Двореца на дожите). В края на екскурзията, автобусът ще ни изкачи по хълма Кастелето, където ще направим няколко прекрасни панорамни снимки преди да се завърнем отново на нашия кораб. 

3 часова екскурзия с MSC-32 евро. 

13 ден | 20.10.2022 Барселона, акостира в 13:00

Освобождаване на кораба следобяд и трансфер до летището за полет Барселона-София с разписание 19:30-23:20.

Круиз Мадейра и Тенерифе: Цени и видове настаняване

Цена на човек за целия пакет на база двойно настаняване:

Във вътрешна каюта Bella, гарантирана категория без номер. Възможен е безплатен upgrade от круизната компания: 2800 лв.
Във вътрешна каюта Junior, 11-12 палуба: 3045 лв.

В каюта с прозорец Bella, гарантирана категория без номер. Възможен е безплатен upgrade от круизната компания: 3045 лв.
В каюта с прозорец Delux Fantastica, 5-12 палуба: 3200 лв.

В каюта с балкон Bella, гарантирана категория без номер: 3415 лв. 
В каюта с балкон Junior Fantastic, 10-15 paluba: 3775  лв.

*Самостоятелно настаняване, 3ти/4ти възрастен и настанявания на деца: на запитване.
*Цените и наличностите са валидни до изчерпване.

Круиз Мадейра и Тенерифе: Цената включва

✅Водач-преводач от България

✅Самолетни билети София-Барселона-София с АК RyanAir с летищни такси и багаж 1 бр.ръчен и 20 кг. Чекиран куфар

✅Круизен билет за 11 нощувки на база пълен пансион при избрания вид настаняване на круизен кораб MSC Magnifica с включени: Пристанищни такси; богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря на бюфет и/или а-ла карт ресторант; наливна вода, филтър кафе, чай и лед в зоната на бюфет-ресторанта; забавления на борда на кораба – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, басейни, външни джакузи басейни и солариум, шезлонги и кърпи за басейн; програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, Италианска вечер и т.н.); Фитнес център с най-съвременно оборудване 

✅1 нощувка в хотел 3*** в Барселона със закуска-централна част

✅Трансфери летище-хотел-пристанище-летище

✅Медицинска застраховка Травълър от Евроинс с покритие за ковид 10 000 евро на човек.

Цената не включва

Такса обслужване към круизната компания: 10 евро на ден на човек. Заплаща се на кораба.
Екскурзиите по маршрута. Посочените в програмата екскурзии са по желание и срещу допълнително заплащане. Осъществяват се от лицензирани екскурзоводи на български език или с превод от водача. Екскурзиите в програмата са примерни и могат да претърпят промени. Заплащат се предварително.
За качване на кораба е необходимо да имате отрицателен антигенен тест-около 15 лева.
Доплащане Медицинска застраховка за лица над 65 г.
Препоръчителна застраховка Отмяна на пътуване с ковид покритие. Агенцията работи с ЗК Евроинс.
Интернет и телефонни разговори на кораба и напитки по време на круиза, освен посочените по-горе
Лични разходи за храна, сувенири и т.н.

https://www.taratours.bg/kruiz-madeira-i-tenerife/



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати