Хотели

Катар наема 12 хил. временни работници в хотели за световното по футбол

   
Катар наема 12 хил. временни работници в хотели за световното по футбол

Хотелската верига Accor наема 12 хиляди временни работници, които да бъдат заети по време на Световното първенство по футбол в Катар. Те ще трябва да обслужват 65 хиляди стаи и апартаменти при очаквания огромен ръст на туристи около шампионата.

Световното първенство в Катар е първото, което ще се проведе в Близкия изток и ще бъде през зимата - между 21 ноември и 18 декември.

За да не допусне недостиг на работници Катар сключи договор с Accor, като най-големият европейски оператор ръководи цялата операция.

"Да обслужваш 65 хиляди стаи е като да отвориш 600 хотела. Това е мащабна операция и затова трябва да сме сигурни, че няма да има недостиг на персонал", каза изпълнителният директор на Accor Себастиен Базин пред "Ройтерс".

По думите му вече са направени над 25 хиляди резервации за световното първенство.

Броят на заетите стаи в страната ще бъде още по-голям, като от страната прогнозират около 1.2 милиона души, които да дойдат от чужбина и да подкрепят своите национални отбори на турнира. Проблемът е, че Катар има ограничен брой хотелски стаи, а голяма част от тях вече са запазени от ФИФА и официални гости.

Няколко големи круизни кораба ще бъдат в залива на Доха, като също ще предлагат места за настаняване.

"Чака ни много работа и ще бъдем под напрежение буквално до първия мач на световното първенство", каза Базин.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати