Турагенции

Туроператорът Солвекс предлага вълнуващо пътуване в Коста Дорада

   
Туроператорът Солвекс предлага вълнуващо пътуване в Коста Дорада

Бреговата линия на Каталуния, Испания, носи звучното име Коста Дорада. В директен превод названието означава “златен бряг” и районът го носи заради цвета на обширните плажове, които ежегодно привличат множество туристи. Регионът е известен именно с възможностите си за лятна почивка, тъй като лазурните води на Средиземно море са перфектни по всяко време на годината. Особено подходяща дестинация е и за семейства с деца, тъй като водата е плитка, а плажовете чисти и подсигурени. 

“Коста Дорада е перфектната възможност за море в Испания, но сякаш повече хора са привлечени от Барселона. Като цяло програмата ни се радва на голям интерес, тъй като съчетава време за релакс и море с интересни културно-познавателни екскурзии”, сподели пред TraveNews Васил Щерев, маркетинг мениджър на туроператора “Солвекс”.

Компанията предлага пакети за Коста Дорада от 24 август 2022 г. като полетите ще продължават всяка сряда до 21 септември. Именно този период е най-благоприятният за източните брегове на Испания. Късното лято и ранната есен са перфектната възможност за по-късна морска почивка, която ще ви плени със средиземноморски климат, вкусни деликатеси и много слънчеви мигове. 

Цените започват от 585 евро на човек и включват самолетен билет за маршрут София - Барселона - София с редовен полет на авиокомпанията Wizz Air, малък ръчен салонен багаж, чекиран багаж до 10 кг, трансфер летище-хотел-летище с представител на български език, медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро и 7 нощувки на база FB+ пълен пансион в хотел Best Cap Salou 3*+. 

“Хотелът се намира в един от най-хубавите испански курорти - Салоу. Той е най-посещаваният  курорт на Коста Дорада, само на 1 час път от Барселона. Привлича много туристи с красивите си плажове с плитки и спокойни води. Предпочитано място е за семейна почивка заради многото възможности за забавления, които предлага”, допълни Щерев. 

Най-вълнуващата атракция в курорта несъмнено е лунапарка PortAventura World - най-посещаваният тематичен парк за забавления в Испания. Представлява комплекс от три тематични парка: Portaventura Park, Ferrari Land & Caribe Aquatic Park. 

Portaventura Park е разделен на шест тематични зони с различни атракции  за всички възрасти. Всяка от тях ви пренася в различни части на света - Far West (в Америка и Дивия Запад), Mediterrània (в Средиземноморието), México (в Мексико), China (в Китай) и Polynesia (в екзотичната  джунгла) и Sesamoavenrura (посветена е на героите от улица Сезам). Предлага на своите посетители над 43 атракции, различни шоу програми, над 20 заведения с различна кухня и много магазини.

Ferrari Land е парк посветен на Ферари и адреналина с различни писти, игри, шоу програми и магазини. Аквапаркът PortAventuraCaribe Aquatic Park е в карибски стил  и е мястото, където да избягате от високите температури. Той предлага 17 водни атракции и пързалки, заведения и магазини.

В района има още един голям аквапарк - Aquapolis. Разположен е на площ от 110 хил. кв. м с над 20 атракции, пясъчен плаж, СПА на открито, делфинариум и различни заведения. От “Солвекс” силно препоръчват именно Port Aventura като задължителна атракция за Коста Дорада. Паркът определено е подходящ както за възрастни, така и за деца и гарантира много вълнуващи преживявания. 

Посещението на Барселона

също е ключово за района. Към пакетната цена е включена обзорна екскурзия на каталунската столица. Някои от забележителностите на града включват катедралата на Гауди - Саграда Фамилия, която се е превърнала в негов символ през последните години. Всъщност, Барселона изцяло е свързана с архитектурата на Гауди - негови произведения са разположени из целия град и привличат хиляди туристи с вълшебните си форми и впечатляващи цветове. Също изключително популярен е и търговският булевард Ла Рамбла, който също един от символите на града. Всеки, който пише и пее за Барселона,  не пропуска да го отбележи, тъй като улицата наистина е вдъхновяваща - с усмихнатите групи хора, весели търговци и улични артисти.

“Солвекс” организира и посещение на “Вълшебните фонтани”, които имат цели седем милиарда комбинации от светлина, музика и вода. Преживяване, което напълно си заслужава!

Сред допълнителните екскурзии, които туроператорът предлага, тази до Тарагона несъмнено е сред най-популярните. Градът е основен център на Коста Дорада и ще ви очарова със своето неповторимо разнообразие от културни забележителности, римска архитектура, средиземноморски климат и златисти плажове. Там може да откриете забележителни гледки към средиземноморието, останки от древни римски градове и величествени катедрали. Това е перфектната дестинация за всеки любител на културата и историята. 

Ако се чудите къде да прекарате лятната си отпуска - нека мястото за вас бъде Коста Дорада. Слънчевото испанско крайбрежие ще ви изпълни с прекрасни спомени и ще ви обогати културно. Старовремски забележителности, вкусна храна и море - какво повече му трябва на човек? Независимо дали сте с деца или сте приключенска млада двойка, Коста Дорада ще ви очарова с разнообразието си. Не се колебайте и планирайте почивката си сега!

Йоана Шомова  



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати