Новини Събития

Как да пътуваме умно?

   
Как да пътуваме умно?

Независимо дали сте от хората, които мятат по една раница на гръб, обуват най-равните възможни обувки и тръгват в приблизителна посока или сте от тези, които планират година по-рано, дебнат най-изгодните цени, предплащат дори паркинга на невзетия още рент-а кар, вие искате пътуването ви да мине безпроблемно. И ако ще си късате нервите със закъснели полети, хотелски стаи, които нямат общо със снимките на сайта или километрични опашки пред музеите, това е направо бял кахър в сравнение с кошмара, който ви очаква, ако си загубите портфейла. А сега си представете, че нямате нищо за губене, защото изобщо

нямате портфейл, а всичките ви пари са в телефона.

Това не е някаква странна виртуална уловка, а е вече ежедневие за 38% от младите потребители от поколението Z в Централна и Източна Европа според данните на изследване на Mastercard, проведено измежду 6600 души между 18 и 24 г. в 11 държави от региона, вкл. България.

Ако сте родител на тийнейджър в България, със сигурност често чувате по телефона фрази като тази: „ало, ще ми револютнеш ли малко пари“. А хубавото е, че вече е наличен и българският еквивалент на Revolut – MyFin – и отговорът спокойно може да бъде:

„разбира се, ще ти майфинна 20 лв“.

Digital native младежите стремително навлизат в живота и бизнеса със своите нови навици и страсти - интересуват се от екология, устойчиво развитие, толерантност и споделена икономика много повече, отколкото от лукс, кеш и скъпи придобивки. Данните за България от същото изследване показват над 70% готовност в този сегмент в най-близко бъдеще да се плаща само със смартфон, т.е. с дигиталната карта в телефона, дигитален портфейл или с умно устройство като Garmin и Fitbit.

Безконтактните плащания са новото нормално.

Те са удобни, бързи, сигурни и евтини. Само с няколко клика си инсталирате приложението MyFin, издавате дигитална или виртуална карта и сте готови за плащане. А ако сте от породата на Homo viator (Пътуващият човек) и ви се налага да обменяте често валута в чужда държава, не се занимавате да издирвате точния курс или да се притеснявате, че може да ви измамят в обмена. Безконтактните плащания се приемат във всяка точка на света и това ви прави напълно независими, защото освен всички останали ползи, с дигиталния портфейл MyFin може лесно

да контролирате разходите си, докато пазарувате (управление на личен бюджет - MyFin) .

Това често е  предизвикателство, особено ако пътувате семейно и половинката ви държи на всяка цена да уважи намаленията на модните бутици от любимата й марка.

Сега нека се върнем на онзи казус от началото с откраднатия портфейл. А какво става, ако ми откраднат телефона, сигурно се питате вие? Съвременните устройства разполагат със сигурни методи на защита. Вашите биометрични данни и парола са в състояние да опазят парите ви – нещо, с което физическият ви портфейл съвсем не е снабден. При загуба на устройството винаги е добре и да се свържете с центъра за обслужване на клиенти за допълнителни действия или инструкции, а

в МyFin са се погрижили за 24 ч обслужване на клиентите си.

С други думи, пътуванията вече не са това, което бяха. Сега може да се потопите напълно в атмосферата на дадено място, без да ви разсейват досадни подробности като това дали си взех парите, дали са достатъчно и дали имам дребни. Вече просто трябва да отговорите на въпроса дали си взех устройството? А всички знаем, че все по-често ни се случва да излезем без пари,  но без мобилното устройство – никога. Вече освен връзката ви със света то е и вашият безценен дигитален портфейл с финансов съветник.

My Fin предлага различни пакети, като безплатният пакет е напълно функционален. Дори позволява плащане на комунални услуги през приложението, т.е. няма опасност да ви спрат тока вкъщи, докато пътувате, понеже бързо и напълно безплатно може да си платите сметката за електричество. 

Различните пакети позволяват да се възползвате и от по-ниски такси при  банкови преводи или теглене от банкомат, а с premium и advanced пакета на MyFin получавате и така важната при всяко пътуване "Застраховка Помощ при пътуване и Злополука".

Въобще лятото едва сега започва, така че това е моментът да си инсталирате приложението на MyFin и да потеглите на път с лекота в сърцето и цялото добро настроение, което си носите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати