Новини Турагенции

Тайланд въвежда две тарифи за туристите - за чужденци и за местни

   
Тайланд въвежда две тарифи за туристите - за чужденци и за местни

Министерство на туризма на Тайланд предложи да бъде въведена двутарифна система на ценообразуване в хотелите с цел възстановяване на туристическия сектор на страната. Чуждестранните туристи ще плащат за стаи по цени отпреди пандемията, а гражданите на Тайланд ще продължават да ползват преференциални условия, съобщи Bloomberg, позовавайки се на прессъобщение на правителството.  

По думите на Трейсури Тайсаранакул, прессекретар на правителството, Министерството на туризма се обръща с молба към хотелиерите да въведат двутарифна система на ценообразуване в хотелите си.

Така чуждестранните посетители ще плащат по тарифа, аналогична на тази, която е действала преди пандемията. Същевременно, местните жители на курортите и гражданите на Тайланд ще бъдат таксувани на преференциални цени.

Тази мярка ще бъде въведена за поддържане на туристическия бранд на страната. Цените за почивка, които бяха понижени по време на пандемията, и преференциалните условия ще бъдат запазени за гражданите на Тайланд, за да стимулират развитието на вътрешния туризъм, заяви Тайсаранакул

От 1 юли властите в Тайланд отмениха ред мерки, въведени заради коронавируса. Съгласно новите правила, чужденците вече не е необходимо да оформят Thailand Pass — специален паспорт на пътешественика, преди полет, а също така да предоставят данни за наличието на медицинска застраховка, покриваща риск от заразяване с COVID-19.

Част от мерките за чуждестранните туристи обаче все още са в сила. За влизане в страната ваксинираните трябва да предоставят сертификат, а неваксинираните - отрицателен резултат от PCR тест.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати