Хотели

Фондът Mediterrania Capital Partners иска да инвестира в хотели в България

   
Фондът Mediterrania Capital Partners иска да инвестира в хотели в България

Делегация на инвестиционния фонд Mediterrania Capital Partners пристига в България с цел да проучи възможностите на българския туризъм. Това съобщи за TravelNews Бранимир Ботев, президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество за Балканите, който води компанията у нас и е бивш зам.-министър на туризма. Групата е водена от Гонзало Сивате, който е старши съветник по инвестиционни връзки на фонда в Испания. Представителите на компанията ще имат утре среща с министъра на туризма в оставка Христо Проданов. Те ще проучат възможностите за инвестиции в български хотели. „Оглеждат градски хотели в София и Пловдив, както и такива в СПА курорти“, каза Ботев, но не обяви за кои обекти става въпрос.

Бизнес групата идва вече за втори път в България. В края на ноември миналата година служебният министър на туризма доц. Стела Балтова е отказала да се срещне с тях. Дори не е разрешила на зам.-министъра Ирена Георгиева да посрещне инвеститорите, обясни Бранимир Ботев. „По този начин се гонят чужди компании, като представители на правителството отказват да се срещат с тях. Те просто искат да се запознаят с политическата обстановка и намеренията на държавата за развитието на туризма, както и нейната подкрепа за инвеститорите“, подчерта той.

Фондът Mediterrania Capital Partners е базиран във Валета (Малта) и разполага с офиси в Барселона (Испания) и в редица африкански страни като Алжир, Абиджан (Кот д'Ивоар), Кайро (Египет) и Казабланка (Мароко), показва информация от сайта на компанията. Инвестира основно в малки, средни и развиващи се фирми с годишен оборот от 20 до 300 милиона евро и подготвят стратегии за разширяване на пазарите в Северна и Централна Африка. Нейният бизнес е в различни сфери - притежава болници, хранителни магазини, транспортни и логистични фирми, магазини за дрехи, ИТ компании, телекоми, търговски фирми, строителни компании, образование и др.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати