Транспорт

Тurkish Airlines отново предлага безплатния тур на Истанбул

   
Тurkish Airlines отново предлага безплатния тур на Истанбул

Турският национален авиопревозвач Turkish Airlines (THY) възобнови безплатната обиколка на Истанбул за своите международни транзитни пътници. Услугата Touristanbul дава възможност на туристите, които имат престой от 6 до 24 часа на летището, да се запознаят с уникалното историческо и културно наследство на града, разположен от двете страни на Босфора. Обиколката с автобус и водач включва Света София, джамията Султанахмет и двореца Топкапъ.

Ахмет Олмуштур, главен маркетинг директор на Turkish Airlines, припомни, че услугата бе спряна от 2020 г. поради пандемията. „Нашата цел е да увеличим броя на трансферните пътници и съответно и нашия пазарен дял с тази привилегирована услуга“, подчерта мениджърът, цитиран от вестник Daily Sabah.

Около 349 738 пътници са имали шанса да разгледат Истанбул с този тур от 2019 г. досега. „Очакваме около 60 000 гости да се възползват от привилегията на Touristanbul до края на годината”, добави Олмуштур.

Turkish Airlines започна да предлага услугата през 2009 г. с цел да увеличи своя пазарен дял в сегмента на международните транзитни пътувания и така да допринесе за популяризирането на туризма в страната. Тя бе особено популярна сред гостите от Русия, Индонезия и Франция. Авикомпанията предлага шест различни тура, организирани всеки ден в съответствие с часовете на полетите.

Основана през 1933 с флот от пет самолета, днес Turkish Airlines разполага с 380 пътнически и товарни самолета. Авиокомпанията обслужва 340 дестинации, от които 287 международни в 129 страни, и 53 вътрешни. Миналата година компанията е превозила 44,8 милиона пътници, което е спад от близо 40% в сравнение с периода преди пандемията. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати