Новини Транспорт Турагенции

Полети до 8 дестинации тръгват от летищата в Пловдив, Варна и Бургас

   
Полети до 8 дестинации тръгват от летищата в Пловдив, Варна и Бургас

Полети до 8 дестинации тръгват от летищата в Пловдив, Варна и Бургас в края на август. Това обяви за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“, който организира чартърите с българската авиокомпания European Air Charter. Те ще се изпълняват за първи път от трите летища до Анталия, Бодрум, Мармарис, Кушадасъ и Кападокия в Турция. Другите 3 дестинации са Хургада, Шарм ел Шейх и Кайро в Египет. Полетите тръгват на 29 август от Бургас, на 31 август от Пловдив и на 3 септември от Варна и ще продължат до края на октомври.
В разгара на отпускарския сезон всеки се чуди къде точно да прекара лятната си ваканция. Мартина Найденова сподели: „Двете най-популярните дестинации са Турция и Египет. И двете държави предлагат изключително изгодни all inclusive пакети. Подобни места са особено подходящи за деца, тъй като са обезопасени. Но и хората, които искат да се отдадат на пълен релакс, също избират такъв тип пътуване“.
Турската ривиера е изключително подходяща за плуване, морски спортове и други водни забавления. Дестинацията е перфектна за семейства с деца, които искат плитки и безопасни води, както и за младежи, които предпочитат по-екстремните преживявания. Турция предлага всичко! Едно от най-големите предимства също така са много ниските цени, спрямо други европейски дестинации, като например Гърция или Испания.
Например цените за 7-дневна All Inclusive почивка с чартърен полет започват от 766 лв. на човек и включват самолетен билет до избраната дестинация в Турция, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента, чадъри, шезлонги, матраци, кърпи на басейна и трансфер летище – хотел – летище.
Туроператорът „Абакс“ работи с голяма мрежа от хотели, като в портфолиото си имат както по-бюджетни опции, така и луксозни бутикови хотели. Туристите могат да избират от над 100 хотела, като гарантираме за качеството на обслужването във всеки от тях, подчерта Мартина Найденова.
Към цената е включена също и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Отмяна на пътуване“ и представител на туроператора, който ще придружава туристите по време на целия им престой.
Анталия, Бодрум и Мармарис са типичните летни дестинации, които наблягат на плажа, басейните, водните забавления и нощния живот. Но за тези, които предпочитат по-богата културна програма, Кушадасъ и Кападокия са чудесен избор. Кушадасъ е разположен в непосредствена близост до античния град Ефес. Във самия град също има много интересни забележителности като крепост насред вълните, национален парк, който ще ви свърже с природата и дори аквапарк с делфинариум.
Кападокия пък е известна в целия свят с неописуемите си гледки, хотелите, изваяни в пещерите и разбира се, многоцветните балони, които багрят небето по изгрев слънце. Местността е дом на подземни градове, вулканични конуси, както и църкви и параклиси, издълбани в скалите, използвани през ранните години на християнството. Скалните музеи на открито са защитени от ЮНЕСКО и всяка година привличат близо 2 млн. туристи.
Ако това не ви е достатъчно, по отношение на културната част от екскурзията, то Египет е мястото за вас! В тази древна страна може да се докоснете до мистиката и историята на фараоните, египетските богове и древния свят. А какво по-хубаво от това да съчетаете тези незабравими приключения с релакс на брега на Червено море.
Полетите за Египет също започват в края на август, а цените започват от 1087 лв. на човек. В пакетът са включени самолетен билет до избраната дестинация в Египет с директен чартърен полет, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента, чадъри, шезлонги, матраци, кърпи на басейна и трансфер летище – хотел – летище.
Към цената е включена също и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Отмяна на пътуване“ и представител на туроператора, който ще придружава туристите по време на целия им престой.
Разнообразието от хотели отново е голямо, като качеството остава изключително високо, независимо дали туристите изберат по-луксозен хотел или по-бюджетен такъв. Интересното при програмите в Египет е, че има възможност дори и за круиз по Нил. Това прави Египет една от най-уникалните дестинации, когато става дума за възможности за забавление.
Ако изберете да останете на сушата, в някое от курортните градчета Хургада или Шарм Ел Шейх, все пак ще имате възможност да се насладите на многото забавления. Програмата, подготвена за туристите, е изпълнена с най-различни дейности. Сред тях са посещение на Райския остров, шнорхелинг и гмуркане из красивите рифове на Червено море, ATV преживяване в пустинята, езда на камили и много други. Туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора по време на всички активности. Той ще е на разположение през целия престой и ще може да асистира на туристите при нужда.
За любителите на историята и забележителности, “Абакс” предлага дневни екскурзии в Кайро и Луксор. Най-големият музей на открито в света ще разкрие тайните на Древен Египет и ще запознае българите със силата на божественото и човешкото в един от най-големите религиозни комплекси в света. Египетската столица пък впечатлява с Пирамидите в Гиза, Историческия музей, автентична арабска кухня и традиционните за Египет пазари.
Независимо дали изберете Египет или Турция,  ориентът ще ви погълне и ще ви накара да се влюбите – в културата, в местната кухня, в забележителностите. Гарантирайте си прекрасна късна лятна почивка под жаркото слънце и край лазурните води на Турция и Египет. Няма по-добро съчетание между почивка и екскурзия, особено на толкова достъпни цени!
 
Йоана Шомова