Събития

Plovdiv Jazz Fest за пръв път ще зарадва меломаните с лятно издание

   
Plovdiv Jazz Fest за пръв път ще зарадва меломаните с лятно издание

Популярният фестивал Plovdiv Jazz Fest за първа година ще зарадва любителите на изтънчената музика със свое лятно издание. Програмата на Plovdiv Jazz Summer ще обхване началото и края на август, а концертите ще се провеждат на две места - в лятното кино в града и в село Марково.

Първите музикални събития ще се състоят между 3 и 5 август от 21:00 ч. в Лятно кино "Орфей" и ще срещнат публиката с три джаз дами - Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава. Втората част от лятната програма ще бъде от 26 до 28 август в село Марково, а акцент в нея е концертът на Теодосий Спасов.

Мирослава Кацарова ще открие Plovdiv Jazz Summer на 3 август със своето трио, което включва още пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа. Заглавието на концерта "Дългите сенки на август" всъщност е и най-новата песен на триото, която ще има своята своеобразна премиера на фестивала. Автор на текста е поетесата Ина Иванова, а аранжиментът е на Мирослав Турийски.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати