Новини Транспорт

FlixBus пуска нова линия от София до Истанбул

  14.07.2022 15:06  
FlixBus пуска нова линия от София до Истанбул

FlixBus, технологичната компания за пътувания, която управлява най-голямата междуградска автобусна мрежа в Европа, разширява предлагането си в България и обявява нови връзки за летния сезон до Турция. Освен това доставчикът на мобилност увеличи честотата на курсовете до всички свои европейски дестинации, за да отговори на голямото търсене на пътуващите. От 28 юли българите ще могат да пътуват директно от София до Истанбул, в сътрудничество с турския партньор на FlixBus - Kamil Koç. 

Турция е една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи, особено през лятото, тъй като предлага множество възможности за почивка - от почивка на море до обиколки на забележителности или посещение на забележителности в различни градове.

Според последните данни на Европейската комисия Турция е втората най-търсена дестинация за българите след Гърция, а след тях се нарежда Германия. Турция също така е в челната тройка на страните, които европейските граждани избират за пътуване извън ЕС, заедно с Обединеното кралство и Съединените щати. 

Kamil Koç управлява широка автобусна мрежа в Турция, което дава възможност за връзки в Истанбул с множество дестинации като Анкара, Бурса, Анталия, Кушадасъ или Измир. С тази линия Турция ще бъде свързана с европейската мрежа на FlixBus от 35 държави.

„При планирането на оферта за пътуване за тази година имахме за цел не само да възстановим мрежата отпреди пандемията, но и да предложим на пътниците нови възможности за пътуване. FlixBus непрекъснато следи търсенето от страна на пътниците и разширява мрежата си, за да отговори на нуждата от мобилност. Наблюдаваме възстановяване на интереса за пътувания - хората отново са готови да планират почивките си предварително, след като здравните мерки бяха облекчени. Турция е една от любимите дестинации на българите и ние се радваме, че можем да предложим достъпна, удобна, безопасна и екологична алтернатива за пътуване. От Истанбул можете да стигнете до повече от 60 други дестинации, включително някои от най-популярните летни курорти като Анталия“, каза Снежина Колева, представител на FlixBus България.

Автобусите от и до София ще се движат ежедневно, като пътниците могат да избират между дневна и нощна линия. В Истанбул автобусите ще пристигат на Есенлер, най-голямата автогара в града в 10:00ч сутринта и 21:00ч. 

Пътниците вече могат да планират пътуванията си до Истанбул, а билетите са налични на уебсайта на компанията и в партньорските туристически агенции. 

Увеличаване на честотата на всички пътувания с FlixBus от България
В допълнение към откриването на нова линия до Турция, операторът за мобилност увеличи честотата на пътуванията си до всички дестинации през летния сезон. Благодарение на гъвкавия и адаптивен бизнес модел и внимателното наблюдение на пътникопотока, FlixBus има опита и способността да реагира предварително на промените в търсенето. Така зелените автобуси се движат ежедневно до Букурещ, Загреб, Любляна, Залцбург или Мюнхен, за да отговорят на голямото търсене на пътувания.

„С нарастването на потока от туристи, както и с повишаването на цените на горивата, общественият транспорт определено ще играе все по-важна роля. Пътуването с автобус е една от най-достъпните, безопасни и устойчиви алтернативи за пътуване на дълги разстояния и ние сме щастливи да предложим на хората, които планират своята лятна почивка алтернатива на личния автомобил и самолетите“, допълни Колева.

FlixBus започна да оперира в България през 2018 г. и предлага директни връзки с Румъния, Австрия, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция.