Анализи Новини

Над 15 000 британски туристи са пристигнали у нас през май

   
Над 15 000 британски туристи са пристигнали у нас през май

Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева се срещна с Флор Уилсън, консулски регионален директор за Южна Европа към британското посолство в Мадрид, Испания. Проф. Модева запозна Уилсън с маркетинговата стратегия на България за привличане на чужди туристи и увери, че страната ни е безопасна и сигурна дестинация.
По данни на НСИ близо 15 000 британски туристи са посетили България през май 2022 г. Над 1200 са планираните пристигащи полети от Великобритания на морските летища за летен сезон 2022 година, което е ръст близо 3,9 пъти спрямо летен сезон 2021 година. 
„Надявам се през следващата година да постигнем нивата от предпандемичната 2019-та година“, каза проф. Модева. Флор Уилсън сподели, че растежът на инфлацията в световен мащаб променя профила на британския турист, който предпочита да пътува до по-близки дестинации в Европа.
Уилсън изказа очарованието си от България и нейната богата култура и история. Двете страни се обединиха за популяризиране на културния туризъм във Великобритания, също така особен интерес беше проявен към зимния, планинския и уелнес туризъм в България.В срещата участва и Теодора Манева, вицеконсул към британското посолство в София.