Анализи Събития

Проданов освободи главния секретар на Министерството на туризма от времето на Ангелкова

  18.07.2022 11:22  
Проданов освободи главния секретар на Министерството на туризма от времето на Ангелкова

Министърът на туризма в оставка Христо Проданов (БСП) е освободил главния секретар на ведомството Красимира Нечева, съобщиха за TravelNews служители. Нейният шестмесечен пробен период е изтекъл и договорът за длъжността не е продължен. От министерството потвърдиха информацията, но не обясниха причините за освобождаването. Нечева обаче ще продължи да работи във ведомството като експерт, допълниха от ведомството.

Тя беше дълги години главен секретар на Министерството на туризма през шестте години управление на бившия министър Николина Ангелкова (ГЕРБ). По време на служебния кабинет през миналата година, Нечева беше освободена от министър Стела Балтова. След това беше отново възстановена на поста от Христо Проданов.

Красимира Нечева е приближена на Йордан Татарски, който беше сред най-верните съветници на Корнелия Нинова. Татарски беше началник на кабинета на Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, но преди два месеца беше освободен след скандал с нея и обвинен в корупция. Той е бил съдружник с бившия правосъден министър Данаил Кирилов (ГЕРБ) в „И-Финанси“ ООД, както и с бизнесмена Гриша Ганчев в допълнителен пенсионен фонд „Литекс инвест ТВ“ АД, показва справка в Търговския регистър. Освен това е бил в Съвета на директорите и изпълнителен директор на бившата „Планета инс“, която наследи силовата групировка ВИС-2 през 90-те години.

Красимира Нечева е работила при бившия министър на регионалното развитие Костадин Паскалев (БСП) и при починалия бивш зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски преди да се издигне до главен секретар на Николина Ангелкова.

Мирослав Иванов