Хотели

Новата перла на езерото Комо - хотел Passalacqua

   
Новата перла на езерото Комо - хотел Passalacqua

Някои хотели имат нужда не от собственик, а от човек, който разпознава тяхната стойност - вижда животите, които са имали, и тези, които предстоят. Такъв е случаят с Passalacqua - хотел на езерото Комо, който отвори врати през юни. Историята на хотела започва с папа Инокентий IX, на чиято земя е разположен.
Сградата е построена през първите години на XIX в. от граф Андреа Лучини Пасалакуа и е по дизайн на швейцареца Джокандо Албертоли. Още тогава се превръща в един от най-величествените имоти в региона.

През годините собствеността върху сградата се променя, нейни гости са били хора от равнището на Уинстън Чърчил и Наполеон Бонапарт.
 

Наскоро вилата попадна в ръцете на Валентина де Сантис - дъщеря на собствениците на Grand Hotel Tremezzo, пише Vogue. Младата жена осъзнача, че това е имот, който не е предназначен да бъде частен. Затова го трансформира в бутиков хотел.

Днес Passalacqua привлича състоятелни гости от цял свят.
 

Сградата е в неокласически стил. Таваните са високи между 3 и 4.8 метра. Един от най-внушителните апартаменти е Salla de Musica, където самият Белини е композирал някои от оперите си.

В Passalacqua има всичко, от което може да имате нужда, включително фитнес зала, разположена сред маслинова гора.

В някои стаи може да се наслаждавате с часове на реставрирани фрески.

За минутите, в които искате разхлада, може да се отправите към басейна или спа центъра. В последния има таен тунел, който води към езерото.
 

Passalacqua предлага 24 великолепно декорирани помещения за настаняване. Това е едно от малкото места, на които ще видите гости да разговарят оживено един с друг и да се разпитват за апартаментите, в които са отседнали.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати