Новини Събития

Бой за шезлонги на Тенерифе е хит в мрежата

   
Бой за шезлонги на Тенерифе е хит в мрежата

Забавно видео в TikTok стана супер популярно, след като показа лудостта по грабенето на шезлонги в летните ваканционни курорти в Европа. Видеото, публикувано от потребител @X.....Sarah....X, показва десетки гости на хотел, които се надпреварват да хвърлят хавлиите си на шезлонги около просторен басейн. Клипът, озаглавен The Sunbed Race, вече има 7.2 милиона гледания, съобщава The Independent.

Създателят на видеото не коментира в кой хотел е заснето то, но въз основа на по-ранни публикации изглежда, че това е Paradise Park в Тенерифе.

В предишен клип тя се оплаква от тази практика, като показва редица шезлонги с положени върху тях хавлии, но без посетители.

Говорител на Paradise Park казва за MailOnline: „Бяхме развеселени, когато го видяхме, като се има предвид, че нашият хотел разполага с пет плувни басейна и зони с шезлонги за всички. Въпреки това виждаме доста талант у нашите гости за състезания с препятствия.“

В някои европейски страни е типично да хвърлите кърпата си върху шезлонг, за да го маркирате като ваш, докато в други туристите вземат шезлонг, само ако им предстои да го използват за определен период от време.

Резервацията с кърпа обаче е тенденция, която предизвиква вълна от напрежение сутрин, когато туристите се надпреварват да запазят шезлонги. Тя води и до много куриози.  Много потребители на TikTok заснемат гости да се измъкват в 6 часа сутринта, за да си запазят първокласен шезлонг, преди останалите да са се събудили.

Някои хотели категорично забраняват практиката. Миналия месец служители в хотел Gran Costa Adeje на Тенерифе бяха заснети да премахват хавлиите от шезлонгите, на които никой не е седял час или повече. Хотелът има правила, според които гостите не могат да резервират шезлонг преди 10 часа сутринта.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати