Турагенции

Мароко от А до Я е уникално предложение през октомври

   
Мароко от А до Я е уникално предложение през октомври

Мароко набира популярност сред българските туристи в последните няколко години. С живописните си гледки, спираща дъха природа и топло ориенталско обслужване, то това несъмнено е място, което си заслужава. Дестинацията е колоритна и вълнуваща, съчетавайки модерни и средновековни градове, високи планини, безкрайни пустини и плажове. Именно този неподправен чар прави страната един от туристическите гиганти в Северна Африка. 

Всяка година топлият климат, красивите плажове и ориенталската култура привличат милиони туристи. Някои от най-популярните градове са Маракеш, Фес и Казабланка, като всеки предлага много различно преживяване на посетителите си. В това отношение Мароко може да удовлетвори желанията на всеки тип турист.  

Туроператорът „Абакс” представя програмата си „Мароко от А до Я“, която дава страхотна възможност на всеки да опознае в дълбочина обичаите, традициите и културата на местните хора. Пътуването ще се реализира в две дати през октомври – от 11 до 18 октомври 2022 и от 25 октомври до 1 ноември 2022 г. Към момента това е единствената по рода си програма, която предлага по две нощувки в Маракеш и Фес, и по една в Уарзазат, Казабланка и в лагер под звездите в района на Мерзуга. 

“Мароко може да изглежда малко претрупан и хаотичен в началото, но е изключително очарователен и безпрецедентно екзотичен. Намира се на 13 километра от брега на Испания, в Северозападна Африка и е смесица от приказен Близък изток, берберска традиция и европейски влияния”, разказва Мартина Найденова, маркетинг мениджър в „Абакс“. 

Цените започват от 1639 лв. на човек

и са включени самолетните билети, летищните такси, регистриран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг, трансферите, забележителности и 7 нощувки в 4-звездни хотели с изпитано качество. Част от програмата са също и посещение на най-стария имперски град – Фес, разглеждането на някои традиционни градове като Ерфуд, Танхир и Бет-Хаду, модерната Казабланка, и посещение на Перлата на юга – Маракеш.  

Всеки турист ще се наслади и на „Мароканския Версай“ в Мекнес. Изяществото на арабското изкуство пък може да бъде наблюдавано с най-много детайли в Рабат. Карамеленият оазис Уарзазат също ще бъде част от маршрута, следвайки „Пътя на 1000-та казби“. Българите ще покорят и пустинята, преминавайки през оазиса „Ел Джорф“.  

В цената влизат и 2 застраховки бонус: медицинска застраховка и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“ с покрит риск за Covid 19, както и пакет за максимална сигурност. През целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на “Абакс” и ще получат високо ерудирано и компетентно обслужване на български език. 

Срещу допълнително заплащане пътешествениците могат да се насладят на някои ексклузивни преживявания. Те могат да посетят магичните Градини на Мажорел. Мястото се стопанисва от Yves Saint Laurent и са емблематични за модния свят. За любителите на местната кухня, “Абакс” организира традиционна мороканска вечеря. Според Мартина Найденова най-популярното вечерно забавление е спектакълът „Фантазия”. Това е фолклорна програма, съчетана с традиционната за берберите конна надпревара. Място на действието е бутафорен дворец с хиподрум, където се представят танцови, певчески и музикални състави от различни берберски селища. 

Посещението на „синия град“ Шафшауен несъмнено ще се превърне в хайлайта на пътуването ви! Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минаване през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шефшауен.

Много други традиционно ориенталски преживявания също ще са на разположение на туристите, например посрещането на изгрева в Сахара на гърба на камила. 

Ако пък подобна обиколка ви идва в повече, то от същите дати може да се насладите на олекотения тур на „Абакс“. Цените за него започват от 1439 лв. на човек и включват самолетен билет София – Маракеш – Фес – София с авиокомпания European air charter с включени летищни такси, трансфер летище – хотел – летище, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 7 кг, 4 нощувки със закуски и вечери в Маракеш, 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка и 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в четиризвездни хотели от най-висок клас. 

Към програмата са включени и посещения на най-основните забележителности в тази ориенталска страна – в Маракеш, Фес, Мекнес, Рабат и Казабланка. Също така към пакета има и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и представител на туроператора с български език за целия престой.

Програмите в Мароко ще ви потопят в ориенталска приказка и ще ви запознаят с най-интересното от този далечен свят.  Пътуването до африканската перла ще ви награди с много приключения, спиращи дъха гледки и незабравими моменти. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати