Заведения

Бистро Каристо въвежда в ливанските традиции

  21.07.2022 09:52  
Бистро Каристо въвежда в ливанските традиции

Много неща могат да бъдат казани за ливанската кухня, но най-добре да ви спестим описанията и направо да я пробвате! Освен че трудно ще намерите по-добри хумус, шаурма, баба гануш и баклава, ливанската е и една от най-здравословните средиземноморски кухни. Кулинарните традиции на страната включват изобилие от пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, прясна риба и морски дарове. От месото по-често се ядат птици, а когато рецептата изисква червено месо, то обикновено е агнешко или козе. Нахутът, зехтинът и магданозът също са основни елементи на ливанската кухня.

Заинтригувахме ли ви?

Столичното Бистро „Каристо“ ще ви въведе в ливанските кулинарни традиции по незабравим начин. И то не само защото Имад и Салха – прекрасното ливанско семейство зад предлаганите в ресторанта вкусотии – са превърнали домашно приготвената храна в изкуство, черпейки от знанията и опита на своите майки, баби, бащи и дядовци. Храната ще ви се стори още по-вкусна, когато научите, че приходите на ресторанта подкрепят семейства в риск, търсещи убежище като Имад и Салха, и хора с увреждания.

Бистро „Каристо“ е част от благотворителната организация Каритас София и печалбите от него се инвестират в социалните дейности на сдружението. В най-тежката фаза на Ковид кризата например бистрото осигурява безплатна храна за уязвими столичани.

Екипът на Бистро „Каристо“ ви очаква

Поръчайте здравословен обяд от Бистро „Каристо“ или кетъринг за вашето служебно събитие и семеен повод. (Ако празнувате появата на нов член на семейството, изберете да му кажете „добре дошъл“ с мегли – оризов пудинг, подправен с анасон, ким и канела. Този традиционен ливански десерт е най-вкусният начин да приветствате новия живот!)

А защо не хапнете на място в ресторанта? Адресът е ул. „Христо Смирненски“ 45. Имад, Салха и останалият персонал на бистрото ви очакват!

Бистро „Каристо“ е възпитаник на предприемаческата програма за НПО на Българския център за нестопанско право, реализирана с подкрепата на Фондация „Америка за България“