Новини Събития

На Малдивите изграждат първия плаващ град

   
На Малдивите изграждат първия плаващ град

Малдивите винаги са привличали много туристи с екзотичните си плажове. И въпреки че туризмът на островната държава пострада през последните години заради пандемията, сега вече отново се радва на повече посетители. А на бъдещите сред тях им предстои да видят (макар и не толкова скоро, колкото може и да се надяват) най-новата забележителност, която активно ще се строи на Малдивите.

Проектът за нея е амбициозен, а финалният резултат ще бъде доста мащабен. Цял плаващ град ще се появи на територията на острова, където ще се изградят 5000 къщи. Те ще бъдат свързани помежду си и прикрепени към дъното на лагуна, приспособена да запази и подобри своята природна и културна екосистема. Освен тях, в града ще има и хотели, къщи, магазини и ресторанти.

До него туристите ще могат да стигат лесно и бързо, той като ще се намира на 15 минути път от международното летище. Веднъж щом навлязат в града обаче, най-добре да забравят за колите си. В зоната те ще са забранени, а придвижването ще става по каналите и естествените бели пясъчни пътища - пеша или на велосипеди и електрически, безшумни бъгита и скутери.

За завършването на цялата модулна градска конструкция обаче ще бъдат необходими около пет години. Това означава, че плаващият град на Малдивите ще разкрие пълната си прелест през 2027 г., пише Condé Nast Traveller.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати