Новини Транспорт

Booking вече предлага и самолетни билети в България

   
Booking вече предлага и самолетни билети в България

Глобалната онлайн резервационна система Booking.com вече предлага и възможността за покупката на самолетни билети на българския пазар, съобщиха от компанията. Услугата е налична в мрежата и потребителите могат да се възползват от нея. Тя сравнява полети и може да ги сортира по цени, бързина, по прекачвания и авиокомпании.

Наскоро Booking.com пусна и опция за резервиране на таксита и трансфери от и до летищата по света. Също предлага още рент-а-кар и билети за местни атракции. Клиентите могат да въведат дестинацията си и да видят списък с музеи, театри, туристически атракции, концерти и други дейности. Най-големият бизнес на Booking.com си остава резервирането на хотели, къщи, апартаменти, хостели и др.

Компанията е основана през 1996 г. в Амстердам, Нидерландия, като се разрасна от малък стартъп до една от водещите световни онлайн компании за пътувания. Днес е част от американския гигант Booking Holdings Inc. Като инвестира в технологии, които целят да отстранят проблемите при пътуването, Booking.com безпроблемно предлага на милиони пътуващи незабравими изживявания, богат избор от опции за транспорт и невероятни места за престой – от домове до хотели и още много. Като един от най-големите световни пазари за пътувания както за утвърдени имена, така и за предприемачи от всякакви размери, системата дава възможност на места за настаняване по целия свят да достигнат до глобална аудитория и да разширят бизнеса си.

Booking.com е наличен на 43 езика и предлага общо над 28 милиона регистрирани помещения за настаняване, включително над 6,2 милиона регистрации само на домове, апартаменти и други уникални места за престой. Централата е в Амстердам и разполага с мрежа от 198 международни офиса в над 70 държави в целия свят.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати