Анализи Новини

Най-добрите дестинации в Северна Европа през лятото

  31.07.2022 09:15  
Най-добрите дестинации в Северна Европа през лятото

Лятото е сезон, през който всеки търси начин да избяга от рутината и да натрупа нови преживявания. Когато обаче навън температурите са непоносимо високи, насладата от пътешествието намалява. До края на лятото има много време. Можете да избягате от 40-градусовата жега без кой знае колко усилия. Отворете географската карта и ще откриете няколко удачни дестинации за целта.

Ирландия

Отправете се към западното крайбрежие на страната, за да видите с очите си прочутите скали на Мохер. Това е една от най-недооценените дестинации в Европа.

Светлата част на деня през лятото в Ирландия продължава 19 часа. Това време е предостатъчно, за да наемете кола и да обикаляте на воля. Температурите спомагат за приятното приключение, тъй като са поносими.

Разбира се, не забравяйте да се отбиете до Дълбин, както и да се полюбувате на геоложкото чудо Пътя на великаните.

Казват, че ирландското западно крайбрежие е сред най-красивите на Стария континент. Ще можете да посетите диви плажове и автентични рибарски селища, където ще опитате от местната храна и ще послушате ирландска музика, препоръчва Traveler.

Швеция

Швеция е пристан за всеки, който търси прохлада през летните жеги. Страната има прекрасни гори, езера и реки. Едно от най-добрите места за посещение е Вармланд, в непоследствена близост до Норвегия.

Това място е предпочитано от колоездачите, буквално ви обгръща с вековни гори и усещане за могъщество. Можете да се спуснете по река Клара с каяк или кану. Има и по-оригинален начин - със сал от трупи.

На ваше разположение за отдих има няколко къмпинга.

Фарьорски острови

За търсещите прохлада друга подходяща дестинация са Фарьорските острови. Там дори е задължително да имате пуловер или дебело яке под ръка. Спането нощем задължително е със завивка.

Бидейки на Фарьорските острови, посетете Kirkjubour - най-старата дървена къща в Европа, остров Сандой, скалите на Вестаманна и остров Микинес.

Заслужава си да отделите време, за да се насладите на водопадите Фоса.

Шотландия

Разходките из шотландските планини са отличен избор за избягване на летните жеги в Европа. Планирайки маршрута си, не забравяйте да посетите остров Скай и да се запознаете с градския живот в Глазгоу и Единбург.Норвегия

Започнете пътешествието си от Берген - град с цветни къщи и емблематичен рибен пазар. Това е мястото, на което можете да опитате от великолепната дива норвежка сьомга. Разбира се, може да вкусите и филе от кит или нетипични за вас риби.След това отидете в Ставангер - град, който ще ви плени с многото си бели дървени къщи.

За почитателите на ж.п. транспорта препоръчваме влака Flåm - той минава през един от най-живописните ж.п. маршрути в света.

Ако имате достатъчно време, отидете до фиорда Гейрангер или до някой от националните паркове в страната.

/Profit.bg