Новини Хотели

Хотели в Кипър обещават атрактивни цени в опит да привлекат местни жители

  02.08.2022 09:07  
Хотели в Кипър обещават атрактивни цени в опит да привлекат местни жители

Хотели в Кипър ще предлагат през август атрактивни цени, ниски за вътрешния пазар, обявиха регионални хотелиерски асоциации. Целта е да се привлекат повече местни жители, след като две правителствени програми, стимулиращи потока им чрез субсидирани от държавата почивки, приключиха в неделя (31 юли). Заетостта в хотелите през пиковия летен месец се очаква да достигне 80-85%, съобщава БНР.

Цените в хотелите в Кипър са паднали с около 3 до 6%, което означава, че бизнесът е поел поскъпването на електроенергията и инфлацията, без да ги прехвърля върху потребителите, посочиха от Кипърската хотелиерска асоциация.

През започващия най-силен летен месец цените в много хотели ще останат достъпни, ниски за вътрешния пазар, съобщиха от браншовите организации в Пафос и Ларнака. Поканата от тях за резервации специално към местните жители идва на мястото на действалите до края на юли правителствени планове за субсидирана почивка. По програмата на туристическото министерство държавата заплащаше част от цената за нощувката. До 31 юли бе и програмата за субсидирана почивка на пенсионери в планинските курорти, но тя ще продължи през септември и октомври.

През юли заетостта на хотелите по крайбрежието е достигнала 60-70%, а в района на Пафос на западния бряг - дори 80%. Очаква се през август тя да се повиши, а вече има значителен брой резервации за септември и октомври, съобщиха от хотелиерската асоциация.