Новини Транспорт

Круиз посещава най-отдалечените дестинации на Земята

   
Круиз посещава най-отдалечените дестинации на Земята

 

Круизната линия Lindblad Expeditions наскоро обяви осем нови дълги екскурзии по целия свят, включително 24-дневно пътуване през Аржентина и Фолкландските острови, 18-дневно пътуване „Под южния кръст“ от Нова Зеландия до Меланезия и 21-дневно пътуване през Индонезия и Папуа Нова Гвинея.

Но това, което привлича вниманието, е приключението на Atlantic Isles Discovery от Фолклендските острови до Мадейра.

Круизът, който се провежда в продължение на 38 дни, прави трансатлантическо пътуване от Буенос Айрес чак до португалския остров Мадейра, завършвайки с кратък полет до Лисабон.

По пътя гостите ще минат на юг от Аржентина, плавайки към Южния полюс, до Фолкландските острови, за да прекарат два дни в изследване на разнообразни пейзажи, преди да се преместят в Южна Джорджия за каране на каяк или посещения на прочутите колонии на пингвини.

След това корабът се отправя към Недостъпния остров, на който гостите могат да видят най-малката нелетяща птица в света. След това те ще пресекат Тропика на Козирога и ще продължат към остров Света Елена, където могат да разгледат вулканичните пейзажи и бившия дом на Наполеон.

От 25-ия до 28-ия ден пътешествениците ще прекосят екватора, докато пътуват до Кабо Верде, за да изследват неговата кралска крепост от 16 век.

 

Оттам се отправят към Канарските острови в Испания за малко слънце и накрая до Мадейра, Португалия, за да разгледат нейните исторически, криволичещи улици, посочва T+L.

Цялото пътуване се провежда на борда на National Geographic Explorer - експедиционен кораб, който може да премине дори през най-бурните морета, но съчетава достатъчно удобства, за да се превърне в луксозно изживяване.

Това включва 81 стаи, всяка с прозорци или илюминатори. Има осигурени и много общи пространства за общуване с другите гости, включително трапезария, бистро, библиотека и площадка за наблюдение.

А за тези, които искат да се отпуснат, корабът разполага с фитнес център, спа център и стаи за процедури, готови да успокоят болките в мускулите след дълъг ден на разглеждане на забележителности.

Освен обичайното, корабът може да се похвали и с някои допълнителни специални удобства, подходящи само за експедиционен кораб, включително подводен специалист, фотограф на National Geographic и дори сертифициран фотоинструктор от Lindblad-National Geographic и видео хроникьор, за да улови всеки момент.

Пътуването дстартира на 7 март 2023 г., а цените започват от $28 010. 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати