Транспорт

Маската е задължителна на Летище София

   
Маската е задължителна на Летище София

От днес пътниците и служителите на Летище София трябва задължително да носят маски и да спазват минимална дистанция от 1,5 метра, съобщиха на интернет страницата си от столичната аерогара. Мярката е задължителна по нареждане на столичната Регионална здравна инспекция.

На летището вече се прилагат комплекс от противоепидемични мерки. Пред терминалите и вътре в тях са поставени информационни табели, на пода има стикери, обозначаващи необходимата дистанция. Чрез аудиосистемата на всеки десет минути се съобщават изискванията за маски и дистанция, а служители на аерогарата периодично напомнят на пътниците за ангажиментите им. На много места в сградите са разположени диспенсери с дезинфектант, общите площи и санитарните помещения се дезинфекцират периодично, макар това да не е задължително изискване на здравните власти.

Всеки трети от пътниците за ранните полети тази сутрин беше изненадан от противоепидемичните мерки и получи маска от служителите, отговорни за пътническото удобство на летището.

На територията на аерогарата продължават да работят две лаборатории, които извършват и ковид тестване, в търговските обекти на летището могат да бъдат намерени маски и дезинфектанти, допълват още от столичния аеропорт.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати