Новини Транспорт

По 120 полета дневно се извършват между Русия и Турция

  11.08.2022 11:57  
По 120 полета дневно се извършват между Русия и Турция

По 120 полета дневно се извършват между Русия и Турция, като 85 от тях се осъществяват от турски компании, главно от националния турски авиопревозвач, пише днес турският в. "Хюриет".

По данни на изданието Русия предлага към края на август броят на полетите на турските превозвачи да бъде увеличен до 100 за денонощие.

Увеличението на броя на полетите оказва голямо влияние на натовареността на руските летища, като от московското летище "Внуково" в някои часови зони самолетите излитат в интервал през няколко минути, пише "Хюриет", като добавя, че най-голямо е натоварването през нощта, когато самолетите излитат за турските курорти.

По данни на вестника увеличението на полетите се е отразило и на цените на билетите.

В момента билет от Москва или от Санкт Петербург до Истанбул струва приблизително колкото билет от Истанбул до Ню Йорк. Цената за билет от Москва до Рим с прекачване в Истанбул възлиза на около 1300 долара. 

"Хюриет" пише, че вече е разрешен проблемът, свързан с плащането на билетите с руските карти "Мир".

От юли руснаците могат да купуват по този начин билети от националната турска авиокомпания "Търкиш еърлайнс" както за направления в Турция, така и за трети страни.