Новини Събития

Министърът на туризма ще рекламира България на Европейската джаз конференция

   
Министърът на туризма ще рекламира България на Европейската джаз конференция
Европейската джаз конференция ще събере професионалисти от цял свят в София
  Столична община

Министърът на туризма Илин Димитров обяви обществена поръчка за 20 000 лв. без ДДС за реклама на българския туризъм по време на Европейската джаз конференция, която ще се проведе в София. Това става ясно от регистъра на търговете, установи проверка на TravelNews. Местен организатор на събитието е Фондация “Ей ту Зет”, която прави фестивала A to JazZ. Европейската джаз конференция е най-значимият професионален форум за джаз и импровизационна музика в Европа – Европейската джаз конференция ще се състои в периода 22-25 септември 2022 г. в НДК. Неговите над 500 делегата от цял свят ще имат възможността да припознаят страната ни като източник на нова музика, артисти и привлекателна дестинация за културен туризъм. Програмата включва конферентни панели, дискусионни групи, национална презентация на музикалната култура в България и представители шоукейс концерти на български музикални концерти пред цялата международна професионална общност. Един от акцентите е и организиране на опознавателни обиколки в града-домакин с цел запознаване на делегатите с историята, духа и културата на дестинацията.

Европейска джаз конференция в София ще се проведе с подкрепата на Столичната община през септември тази година. Кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Мирослав Боршош наскоро се срещнаха с генералния мениджър на Европейската джаз мрежа Джанбатиста Тофони, заедно с Франческа Черетани, събитиен мениджър, и Стефани Дзукиати, връзки с обществеността на мрежата.

Чуждестранните гости споделиха, че са останали очаровани от София и впечатлени колко красив и зелен град е столицата. Европейската джаз мрежа е асоциация на всички културни оператори в сферата на джаза и импровизационната музика в Европа. Това е и най-старата европейска организация, подкрепена от Европейската комисия, заради ключовата си роля в изготвянето на политиките в културния сектор на ЕС.

По време на разговорите бе обсъдена организацията и  провеждането на конференцията в София. Джанбатиста Тофони и Франческа Черетани изказаха своето задоволство от това, че именно София ще бъде домакин на конференцията. България е и първата страна от Югоизточна Европа, в която се провежда събитието.

Представителите на Европейската джаз мрежа и местният организатор Фондация “Ей ту Зет” изказаха благодарност на Столична община и на кмета Йорданка Фандъкова за подкрепата в домакинството на международния форум, както и за партньорството с A to JazZ Festival, чието развитие и широк отзвук извън пределите на България са причината за големия интерес за провеждане на конференцията в София.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати