Турагенции

Пулия е сред най-популярните дестинации на Екватор

   
Пулия е сред най-популярните дестинации на Екватор

Пулия е регион в Югоизточна Италия, който граничи с Йонийско и Адриатическо море. На територията на областта почти виинаги грее слънце и туристите могат да се насладят на екзотични плажове, типична италианска кухня и впечатляващи исторически и културни забележителности. Дестинацията е една от най-популярните сред българите този летен сезон, а тенденциите показват, че интересът към италианската провинция ще се задържи и през есента. 

Туристическа агенция “Екватор“ предлага атрактивно и изгодно предложение, за тези, които мечтаят за кристално синьо море, островърхи троли и италианска кухня. Двете дати за отпътуване са 10 и 17 септември 2022 г., а екскурзията ще е с продължителност 7 нощувки и 8 дни. Цените започват от 1041 лв. на човек, като в тях са включени самолетен билет с чартърен полет София - Бари - София на авикомпания WizzAir, летищни такси, един салонен багаж, чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище-хотел-летище, 7 нощувки в Akiris Resort 4*, Superior, закуски и вечери, с включено ¼ л вино и ½ л вода. Хотелът е от най-висок клас в региона и гарантира високо качество, добро обслужване и разкошна традиционна кухня. На разположението на клиентите има представител на български език, който ще може да помага за всякакви въпроси. Цената покрива и медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро, както и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“ с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.

Българите ще могат да се възползват и от безплатна екскурзия в Бари. Това е столицата на област Пулия и предлага богата култура и типична средиземноморска атмосфера. В града туристите могат да се насладят на Стария град, катедралата "Св. Савин" и други забележителности. От “Екватор” планират и допълнителни екскурзии в региона. Сред най-интересните места за посещение е Полиняно а Маре - град, издигнат върху внушителни отвесни скали. В миналото е бил популярен, тъй като през него е минавал Римският път „Виа Траяна“. В наши дни крайбрежието е познато с кристално чистото си море, двадесеткилометровата плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. 

Алберобело също е задължителна спирка за всеки посетил на Пулия. Именно там могат да бъдат открити традиционните италиански къщи трули. Никъде другаде не може да се види подобна гледка – интересната архитектура, в съчетание със запазения италиански дух, създават уникално усещане. От туристическата агенция предлагат и други вълнуващи полу- и еднодневни екскурзии, с които гостите могат да посетят Матера, Локоротондо, Лече, Отранто и Мартина Франка. 

Дестинацията представлява интерес за хиляди туристи и предлага невероятна възможност човек да се наслади на живота “по италиански”. Пулия е идеалното място да се потопите в средиземноморската атмосфера и да съчетаете релакс, забавления и култура. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати