Турагенции

Вижте 10 от най-пренебрегваните дестинации в света

  25.08.2022 09:42  
Вижте 10 от най-пренебрегваните дестинации в света

Големите градове като Париж или Лондон водят класацията за най-желани. И това не е никак изненадващо – тези места са богати на култура и в тях няма и минута време за отегчение. А има кътчета, които буквално са в "Б" отбор по туристически посещения, често доста незаслужено. Ето кои са те:
 
Тасмания
 
Когато хората пътуват до Австралия, те мислят основно за плажове и рифове. В Тасмания има превъзходни дъждовни гори, красиви живописни острови и там е едно от най-големите антарктически пристанища на планетата - това в Хобарт. 

Малта
 
По-популярна сред европейците и доста непозната за американците, Малта е фантастично място за посещение. Тя привлича със зашеметяващо красиви гледки почти целогодишно. А ако успеете да попаднете на някой сериозен гид, ще видите много повече от това, което обикновено е снимано в туристическите каталози.

Северна Испания
 
Бихте могли да прекарате няколко месеца, изследвайки Страната на баските, Астурия, Кантабрия и Галисия сами. Шофирането из Пикос де Европа е чудесно преживяване, като разстоянието от селските планински градове до плажната ивица е за по-малко от час. Може да използвате и обществения транспорт за по-реалистично преживяване.

Бутан
 
Ето, на това вече му се казва пълна екзотика. Пригответе се за тонове комари и други летящи гадинки. Може да се сдобиете и с чревен вирус, тъй като хигиената не е на особено високо ниво. И въпреки това си струва екстремното преживяване. Къде другаде ще се пазите едновременно от евентуално отвличане от улична банда и заразяване с малария?

Белиз
 
В това непознато кътче има всичко  - от невероятни водни пространства до буйни тропически гори. В тази държава в Централна Америка можете да откриете втория по големина бариерен риф в света. Евтино е, хората са много приятелски настроени и е сравнително безопасно. 

Шри Ланка
 
Шри Ланка е перлата на Индийския океан с естествена красота и история.

Няма причина да се притеснявате да поемете по тази дестинация - там ви очакват гостоприемни хора, както и множество вкусни пикантни храни. Прибавете и изключителни плажове с кокосови дървета и за разкош - дива природа със слонове

Пуерто Рико
 
"Със жена ми отидохме в Пуерто Рико миналата година на медения ни месец", споделя читател на Boredpanda.

"Започнахме се с Хуан, който, освен, че ни даде подслон, стана и наш приятел. Със сигурност ще се върнем, заради гмуркането във водата и прекрасните хора", допълва той.

 
Аляска, Латвия, Албания, Борнео, Рига са само някои от отстаналите места, които няма да се разочаровате да посетите.