Новини Транспорт

1.6 млн. долара е цената на най-скъпия круиз за двама

  29.08.2022 12:12  
1.6 млн. долара е цената на най-скъпия круиз за двама

Компанията за луксозни круизи Six Star Cruises предлага най-скъпата възможност за подобно пътуване в историята. Круизът е с продължителност цели 124 дни и обхваща 28 страни - от САЩ до Нова Зеландия. Това луксозно пътешествие се провежда от 2012 година насам, като след отварянето на света след пандемията желаещите са повече от обикновено.

Цената на пътуването е невероятна - $1.6 милиона на двойка, или по около $12 700 на ден. За подобна сума вероятно е по-добре човек да си купи собствена яхта и да си наеме екипаж. Компанията предлага пътуването на потенциални британски клиенти. Според Six Star, записалите се за круиза са взимани с хеликоптер, в който на път за Лондон похапват хайвер от белуга и пият чай на 1 000 години. Разбира се, сервира се и шампанско Dom Perignon. От британската столица пасажерите са транспортирани с частен самолет до Лос Анджелис. Там те ползват услугите на луксозна лимузина Rolls Royce Phantom, с която ще стигнат до круизния кораб Silver Whisper.

Пътешествието включва и четиридневен престой, преди отплаването с кораба, в шикозния хотел Wilshire в Бевърли Хилс, както и четиридневен престой в частна вила в Маями след края на круиза.