Новини Хотели

Новият хотел Vizualiza в Пловдив привлича с изкуство

   
Новият хотел Vizualiza в Пловдив привлича с изкуство

В сърцето на Пловдив отвори нов хотел, който свързва богатото минало на града с проспериращото му бъдеще. Хотел Vizualiza е перфектното съчетание между класически стил от 19 век и модерен лукс, който със сигурност остава всеки посетител очарован. Хотелът се помещава в историческата сграда на първата, а и единствена фабрика за пури в България - “Орел”. 

B началото XX вeĸ тя e ĸyпeнa oт итaлиaнcĸия индycтpиaлeц Kapлo Baĸapo, ĸoйтo дoĸapвa мaшини и я пpeвpъщa в нaй-гoлямaтa и мoдepнa в cтpaнaтa. Πo вpeмe нa Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa Baĸapo e пpинyдeн дa пpoдaдe фaбpиĸaтa cи и дa нaпycнe Бългapия. Toгaвa в гpaдa ce пoявявa xacĸoвcĸият фaбpиĸaнт Πeтъp Дяĸoв. Той ĸyпyвa пpeдпpиятиeтo и пъpвoĸлacнaтa тexниĸa нa Baĸapo. Ho фaбpиĸaтa мy изгаря. 

Cгpaдaтa e изocтaвeнa пpeз 1988 г. и в пpoдължeниe нa 30 гoдини e извecтa ĸaтo „Kъщaтa нa дyxoвeтe“. Здaниeтo постепенно потъва в caмoтa и paзpyxa, докато не се ражда идеята за пресъздаването ѝ в хотел.  

Днес сградата е напълно реновирана и впечатлява с красивата си фасада и внушителността си. Целта на собствениците на хотел Vizualiza е да запазят максимално много детайли, както от екстериора на сградата, така и от интериора. Това желание е спомогнало за запазването на сградата във възможно най-автентичния ѝ вид. Друго огромно предимство на хотела е, че разкрива пленяваща гледка към една от любимите забележителности на жителите и гостите на Пловдив - Сахат тепе. Също така е близо до Античния театър, което го прави един от хотелите с най-добро местоположение в града.   

Хотелът разполага с 41 помещения за настаняване - 7 апартамента и 34 стаи със спираща дъха гледка към Стария град. Стаите са бутикови и обзаведени стилно. Много туристи изтъкват специфичното удобството на леглата. Хотелът предлагат всичко необходимо за пълноценна почивка. “Имаме изключително много туристи, както от България, така и от чужбина. Определено хотелът е подходящ по-скоро за leisure гости”, сподели пред TravelNews мениджърът Йордан Манев. Той разкри още, че хотелът се търси и за корпоративни събития, благодарение на конферентната зала с различни възможности, както и с Wellness център, включващ фитнес, сауна и парна баня. За разлика от повечето хотели, разположени в самото сърце на града, Vizualiza разполага и с достатъчен брой паркоместа. 

“Мястото е изключително популярно сред любителите на архитектурата, изкуството и културата”, допълва Манев. Освен с историческата важност на сградата, Vizualiza впечатлява с картини и стил. По коридорите могат да бъдат открити над 50 уникални произведения на изкуството, дело на световни и български автори. Тази богата селекция със сигурност създава неповторима атмосфера и успява идеално да представи арт духа на Пловдив.  

Ресторантът също събира множество добри впечатления. Със своите 120 места и гледката към Античния театър, атмосферата е повече от магична. Гурме-кухнята е на много високо дело и зад нея стоят Тодор и Мелиса - партньори в живота и в кухнята, познати с Tam's House в кв. Капана (името на заведението идва от техните - Todor and Melissa's). Работили са в ресторанти със звезди Michelin. Мелиса е учила в Institut Paul Bocuse в Лион, срещат се в Калифорния, а после се установяват в Пловдив. Освен върху храната, има и силен фокус върху виното - изборът на изби, сортове, реколти допълват цялата философия на ресторанта. Предлагат се висококачествени български и чужди вина.   

А това, което наистина допълва картинката за перфектната почивка, е отличното обслужване на персонала. Той е на разположение по всяко време и според отзиви на клиенти е на високо световно ниво. Това ново място в Пловдив обещава да съхранява историята на града и да я пренаписва с нов модерен поглед. Именно това съчетание на красива архитектура, изкусно подбрано изкуство и релаксиращо преживяване са това, което карат Vizualiza да изпъква сред останалите хотели в района. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати