Турагенции

Тайланд ще удължава срока на визите за българите

   
Тайланд ще удължава срока на визите за българите

В сила от 1 октомври 2022 г. до 31 март 2023 г. за туристи от държави, имащи право на освобождаване от виза и виза при пристигане в Тайланд.

Банкок, 31 август 2022 г. – Тайландският център за управление на ситуацията с COVID-19 (CCSA) одобри предложението на Туристическия борд на Тайланд (TAT) за удължаване на периода на престой до 45 дни за туристи от държави, имащи право на освобождаване от виза, и до 30 дни за тези, които отговарят на условията за Visa on Arrival (VOA). Това ще бъде в сила от 1 октомври 2022 г. до 31 март 2023 г.
TAT предложи удължаването, за да стимулира предстоящия висок сезон, който обикновено продължава от октомври до март.

По време на специално предоставения 6-месечен период продължителността на престоя за всеки период ще бъде удължена от 30 дни на 45 дни за притежателите на паспорти на следните държави, които могат да влязат в Тайланд съгласно схема за освобождаване от туристическа виза: Андора, Австралия, Австрия, Бахрейн, Белгия, Бруней, Канада, Чешка република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Индонезия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Кувейт, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малайзия, Малдиви , Мавриций, Монако, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Оман, Филипините, Полша, Португалия, Катар, Сан Марино, Саудитска Арабия, Сингапур, Словакия, Словения, Южна Африка, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, ОАЕ, Великобритания, Украйна и САЩ.

Освен това през същия 6-месечен период продължителността на престоя за всеки период ще бъде удължена от 15 дни на 30 дни за притежателите на паспорти от следните държави, които могат да кандидатстват за VOA: Бутан, България, Китай, Кипър, Етиопия, Фиджи, Грузия, Индия, Казахстан, Малта, Мексико, Науру, Папуа Нова Гвинея, Румъния, Саудитска Арабия, Тайван, Узбекистан и Вануату.

В допълнение, притежателите на паспорти на следните държави могат да влязат в Тайланд без виза съгласно двустранно споразумение: Камбоджа (14 дни), Мианмар (14 дни), Хонконг (30 дни), Лаос (30 дни), Макао (30 дни), Монголия (30 дни), Русия (30 дни и VOA), Виетнам (30 дни), Аржентина (90 дни), Бразилия (90 дни), Чили (90 дни), Корея (ROK) (90 дни) и Перу (90 дни).

Моля, имайте предвид, че гражданите на определени държави са длъжни да кандидатстват за виза само в Посолството на Кралство Тайланд или Генералното консулство на Кралство Тайланд в тяхната страна на пребиваване или в определеното Посолство/Генерално консулство на Кралство Тайланд. Поради това на пътниците се препоръчва да се свържат с най-близкото кралско посолство или генерално консулство на Тайланд, за да разберат дали отговарят на условията за подаване на заявление.

Информация за местоположението и номера за контакт на кралските тайландски посолства и генерални консулства можете да намерите на www.thaiembassy.org.

За да кандидатстват онлайн, посетителите могат да проверят дали отговарят на условията за това на официалния уебсайт на Тайландската електронна виза на адрес www.thaievisa.go.th.

Тайланд сърдечно приветства пътници от всички страни със сертификат за ваксинация или, за неваксинирани лица, отрицателен резултат от RT-PCR или професионален ATK тест в рамките на 72 часа преди пътуването. Те могат да бъдат в печатен или цифров формат. Произволни проверки ще се правят измежду пристигащите на международните летища на Тайланд или на сухопътните гранични контролно-пропускателни пунктове (в 22 провинции).

Докато са в Тайланд, както ваксинираните, така и неваксинираните/ненапълно ваксинираните пътници се съветват да спазват стриктно стандартите за здраве и безопасност. Пътуващите, които изпитват подобни на COVID симптоми, трябва да се тестват. Ако тестът е положителен, те трябва да получат подходящо медицинско лечение.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати