Новини Транспорт Турагенции

Първи чартър ще бъде осъществен между България и Бахрейн

  10.09.2022 15:10  
Първи чартър ще бъде осъществен между България и Бахрейн

Авиокомпанията European Air Charter ще осъществи първи чартър между България и Кралство Бахрейн. Това съобщи за TravelNews Калин Драганов, собственик и управител на туроператора “Профи турс”, който е организатор на пътуването. Първият полет ще бъде на 5 ноември, а вторият на 12 ноември 2022 г. Офертите започват от 1659 лв. на човек и включват директен чартърен полет с включени летищни такси, чекиран багаж - до 20 кг, 5 нощувки със закуски в избрания хотел, трансфер летище - хотел - летище, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс" и представител на български език по време на престоя. Настаняването е само в 4- и 5-звездни хотели, които за разлика от Дубай и други дестинации в Близкия изток, са на първа линия до морето. Бахрейн е много интересно място, но фокусът на програмата все пак остава почивка и релакс, обясни Калин Драганов.

“Тази дестинация е много далечна от българите и не ѝ се отдава нужното внимание като туристическа възможност. Бахрейн е много различна и уникална държава и определено си заслужава да се види”, коментира Драганов.

Кралство Бахрейн е страна, по-известна с разпуснатия си начин на живот, отколкото като богата нация, произвеждаща петрол. Истината за това интересно място е, че успява да съчетае най-доброто от източния и западния свят съвсем непринудено и естествено. Страната е популярна поради централното си местоположение в Близкия изток, „отвореността“ си към западните туристи и по-либералната позиция по отношение на алкохола.

Разположена е в Персийския залив край източното крайбрежие на Саудитска Арабия и представлява архипелаг, съставен от 50 естествени и 33 изкуствени острова. След като е била под британски контрол през 1800-те и началото на 20-ти век, Бахрейн обявява своята независимост през 1971 г. и в момента е класифицирана като ислямска конституционна монархия. Влиянието на англичаните остава траен отпечатък върху мястото, но в съчетание с местната култура, кухня и обичаи, днес предлага наистина уникално преживяване с най-разнообразни атракции. 

Столицата на Бахрейн – Манама, е пропита с история и уникални кътчета. Атмосферата, която градът създава, не може да бъде описана с думи - древната архитектура, в съчетание с новия модерен облик на града, наистина превръщат мястото в същински космополитно. Силно впечатление прави “западното” мислене на местните. “Това е една от най-либералните държави в арабския свят и това, че на центъра на столицата има синагога и църква е достатъчно показателно за това”, разказва собственикът на “Профи турс”. 

Също така едни от най-красивите плажове са разположени именно на острова, което го прави перфектен за морска почивка. Ноември е идеалното време за посещение на Бахрейн с температура на водата от 25-26°, дневни температури от 26-28° и нощни - около 22-23°, откриващи чудесни възможности за плаж.

Неслучайно Бахрейн е наричан и бисерът на Арабския залив. Това е така, защото кралството има над 4000-годишна традиция в гмуркането за перли. Единствено там се предлага на туристите възможността да уловят до 60 бисерни стриди, които сами да проверят за наличие на перли! Това уникално преживяване е част от програмата на “Профи турс”. За любителите на историята от друга страна е подготвена целодневна екскурзия до Стария град - Сук. Babel-Bahrain Souk ви дава възможността да откриете пазар като от приказките на Шехерезада, очарователен лабиринт от улички, пълен с продавачи на подправки, търговци на килими и десетки изящни бижутери. Гледките и ароматите на този автентичен пазар ще пленят с разнообразието си, една цветна палитра от подправки, деликатеси и ръчно изработени стоки. Влизайки в централния бизнес район, ще видите наскоро добавената нова пазарна част, която внася модерен щрих в района с много от най-популярните търговски центрове на Бахрейн, разположени по централните улици. Посетете синагогата, индийския храм и джамията, всяка от които се намира на много близко разстояние.

Бахрейн представя една уникална възможност да се запознаете с Арабския свят отново и дава свеж прочит върху местната култура. Идеалното място, където може да съчетаете красиви плажове с древна история и пленителни забележителности - определено е подходящо за всеки тип пътешественик и всеки може да извлече нещо ценно и уникално от почивка в кралството!

Йоана Шомова



Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати