Събития

Бивш зам.-министър на туризма влезе в борда на Пристанище Бургас

   
Бивш зам.-министър на туризма влезе в борда на Пристанище Бургас
Мария Белколева беше зам.-министър на туризма
  Снимка: Мирослав Иванов

Бившият зам.-министър на туризма от двете служебни правителства миналата година Мария Белколева стана член на Съвета на директорите на държавното дружество “Пристанище Бургас” ЕАД. Това съобщиха за TravelNews от Министерството на транспорта, което е принципал на компанията. Белколева е избрана за зам.-председател на борда. Пристанището е с национално значение, защото обработва насипни и генерални товари. Обслужва пътнически и круизни кораби, каквито през тази година няма заради войната в Украйна.
Мария Белколева притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Организация и управление на корпоративната сигурност“ от Военната академия „Г. С. Раковски“ - София. Близо десет години е работила в сферата на банковото дело. През последните години е била директор в Борда на директорите на канадска компания, като дейността й е била в областта на консултантските услуги и туризма.
Белколева беше зам.-министър на туризма по времето на министър Стела Балтова през 2021 г. Тя и другата заместничка - Даниела Стоева, напуснаха ведомството. Цялото министерство и браншът трудно работиха със Стела Балтова.
 
Мирослав Иванов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати