Новини Събития

Нови туристически атракции има в село Чавдар

   
Нови туристически атракции има в село Чавдар

В Чавдар се увеличават възможностите за повече преживявания за посетителите на селото. Освен известните забележителности, гостите могат да се възползват и от новите туристически атракции, които се предлагат отскоро, съобщиха от Община Чавдар.

По програма на „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“, финансиран от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, в Община Чавдар са реализирани няколко проекта.

Два от тях са с туристическа насоченост и предлагат забавления за малки и големи. Проектите предлагат нови услуги, които допълват съществуващите туристически обекти за развлечения в местността „Света Петка“.

Нови туристически атракции в Чавдар

 „Приключенски Залив“ – надуваеми батути за забавления на децата.

„Приключенски Залив“ предлага под наем разнообразни надуваеми замъци, трамплин и гигански игри за частни и корпоративни събития.

Повече информация може да видите на фейсбук страницата на обекта:

https://www.facebook.com/prikluchenskizaliv

„ЕлФючър“ – отдаване на електрически велосипеди под наем за разходка из околността.

Велосипедите „ЕлФючър“ се отдават в местността „Света Петка“.

Предлагани маршрути:

[????]  „Света Петка“ – „Фоклорен център“

[????]  „Света Петка“ – Параклис „Свети Георги“

[????]  „Света Петка“ – водопад „Казаните“

Повече информация и карта за маршрутите на следния линк:

https://www.facebook.com/lfuture.bikes.chavdar

Фондът за подкрепа на бизнеса бе създаден преди една година по идея на „Дънди Прешъс Металс” с намерението да се стимулира предприемачеството в трите общини. Компанията отпуска безвъзмездни грантове за стартиране или за развитие на бизнес в трите общини.

От общо одобрени от Фонда осем проекта за тази година, четири се реализират в община Чавдар. Всички те са свързани с развитието на туризма.

Извън тези два проекта, подпомогнати от фонда, отскоро има и нова атракция за най-малките гости на Чавдар – специален кръг за езда на понита в местността „Св. Петка“, тел. 0882 727354.

Източник: rnews.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати