Транспорт

Аржентинската авиокомпания Flybondi приема NFT технология за издаване на билети

   
Аржентинската авиокомпания Flybondi приема NFT технология за издаване на билети

Нискотарифната аржентинска авиокомпания Flybondi, въвежда блокчейн технология в своите операции. Компанията обяви наскоро, че ще започне да издава билети като незаменими токени (NFT), разширявайки възможностите за това, което клиентите могат да правят с тях. Потребителите например ще могат да продават или прехвърлят токените на други пътници до 3 дни преди полета.

Много компании включват NFT като част от своите бизнес модели поради възприеманите ползи и предимства, които могат да донесат. Нискотарифната аржентинска авиокомпания Flybondi, също реши да използва блокчейн технологията в своите операции, като обяви, че ще издава билети като незаменими токени, разширявайки обхвата на това, което клиентите могат да правят с тях.

Решението, което е взето от фирмата за разработка на блокчейн технологии Travelx, ще позволи на потребителите да търгуват, прехвърлят и продават билети, променяйки имената си до 3 дни преди полета.

Това ще става с помощта на Binance Pay, като заплащанео ще е със стабилни монети, включително USDC. Travelx обаче обяви, че ще бъдат включени и други стейбълкойни, за да предоставят повече възможности на хората.

По отношение на предимствата, които клиентите могат да ползват с промяната, компанията заяви:

„Това нововъведение в индустрията ще позволи по-голяма гъвкавост за пътниците, които ще могат да предвидят плановете си за пътуване чрез достъп до по-добри цени без рисковете, свързани със закупуването на билети в по-ранен срок.“

 

Web3 въвежда вторични пазари

Включването на Web3 технологии и NFT в подобни операции ще отвори вторични пазари за потребителите. Относно използването на тези нови услуги, Travelx отбеляза, че ходът носи нова фаза, „където туристическата индустрия и светът на новия web3 се събират, за да осигурят много по-гъвкаво изживяване за пътуващите, като същевременно генерират нови източници на приходи и силно намаление в транзакционните разходи за авиокомпаниите.„

Според изявленията на Flybondi, фирмата е една от пионерските организации, прилагащи този вид функционалност, и очаква други да я последват, ако този експеримент се окаже успешен.

Проектите, използващи незаменимите токени като част от своите операции, се умножиха тази година. На 8 септември Европейският съюз обяви план за използване на NFT за защита на интелектуалната собственост и борба с фалшифицирането.

През август доклад, издаден от Grand View Research, компания за търговски проучвания, изчисли, че пазарът на неземанимите токени ще нарасне до $200 млрд през 2030 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати