Новини Турагенции

Европа предлага идеални есенни дестинации

  02.10.2022 12:30  
Европа предлага идеални есенни дестинации

Октомври е идеалният месец за пътуване. Времето все още е приятно топло, по улиците няма тълпи и няма да чакате на опашка, за да разгледате забележителностите, които сте планирали да посетите. Освен това температурата на морската вода предразполага към къпане. Но кои са най-добрите есенни дестинации? Profit.bg подбира най-подходящите места за есенна почивка в Европа.

Не трябва да забравяме и красивите природни гледки през есента. Много от тях може да видите с очите си съвсем недалеч - в Южна Европа.

Пленителни острови, тюркоазено синя вода, бели и сини къщи, прекрасно вино и, разбира се, множество древни сгради: Гърция е идеална за плажна и културна почивка. Страната е пълна с туристи през лятото и затова е трудно да се усамотите на островите Санторини, Миконос, Корфу или Милос. Затова си струва да отидете там през октомври и да разгледате местата на спокойствие или просто да си починете.

През октомври времето захладнява, максималната температура е 20 градуса, а минималната - 16 градуса. Независимо от това, морето обикновено все още е достатъчно топло за плуване.

Хърватия се превърна в една от най-популярните ваканционни дестинации през годините - морето е чисто и бистро, малките средновековни градчета ви връщат назад във времето, но винаги остават още и още красиви кътчета за посещение. Октомври е идеалното място да се върнете към тях, когато температурите са между 5 и 14 градуса.

В Испания температурите през октомври варират между 7 и 16 градуса. На островите е по-топло и има възможност за къпане в морето. Ако искате да се насладите пълноценно на Майорка например, есента е идеалното време да го направите.

Дори Португалия да е на Атлантическия океан, все още е възможно да плувате и през есента. Температурите през октомври са между 16 и 20 градуса. За хората, които обичат водните спортове, Португалия е идеалната дестинация - може да карате сърф тук през цялата година.

Италианската есен е особено подходяща за почивка в големите и малките градове на страната, както и в уютните селца. През октомври температурите варират между 11 и 19 градуса, давайки ви възможност да разделите времето си между културни и кулинарни дестинации и да вземете най-доброто от тях - включително рецепта за местна италианска гозба.

Почивките в южната част на Франция не са много евтини, но през есента цените на полетите и хотелите са малко по-ниски, отколкото през летния сезон. През октомври става малко по-студено в сравнение с други страни - температурите са само между 7 и 15 градуса. Всичко обаче зависи от градусите на преживяването.

На север от рая са по-достъпните през есента полети до Швеция, Норвегия, Финландия, Шотландия, Дания, Ирландия. Температурите не са толкова топли като на юг, но няма шанс да ви е студено, защото добрите места за култура, храна и напитки дебнат отвсякъде.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати