Новини Събития Турагенции

Осма работна среща на туристическия бизнес с местната власт в Стара Загора

   
Осма работна среща на туристическия бизнес с местната власт в Стара Загора

Министърът на туризма Илин Димитров и заместникът му проф. Мариела Модева ще участват в Осмата работна среща между туристическия бизнес и местната власт, която ще се проведе в Стара Загора. Събитието се организира от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти като платформа за устойчиво развитие, съобщи БНР.

След две години прекъсване срещите между общините и туристическия бизнес се възобновяват. Дискусиите през тази година се провеждат под мотото "Преосмислен туризъм". Споделената отговорност и ролята на държавата, местната власт, бизнеса и науката за изграждане  на висококачествен и конкурентоспособен национален туристически продукт е темата на първата панелна дискусия. 

Даниела Стоева, заместник председател на  от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти поясни какво трябва да изясни срещата:

"Как от кризата ще вървим към трансформацията и какво искаме България да се развива като туристически продукт и дестинация".  Ще бъдат представени добри практики от сектора и ще бъдат дискутирани предизвикателства пред сектора в България, като целта е да бъдат дефинирани проблемите и посочени решенията.

"Ще бъде с много акценти свързани с туристическия продукт на различните дестинации в България, като ще наблегнем на успешните културни събития и техния принос към туризма и местните икономики". Един от панелите е нов и съдържа творчески елемент, посочва Даниела Стоева:

"Който е под наслов  "Туризъм на преживяванията" и ще бъде интерактивен. Това ще бъде една творческа работилница, дизайн на преживяванията чрез емоцията на виното. Тук ще участваме всички заедно и като резултат ще създадем преживявания в различните дестинации на България".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати