Анализи Новини

Топ 7 на най-добрите ски курорти в Европа

   
Топ 7 на най-добрите ски курорти в Европа

Независимо дали търсите свеж сняг, уютни къщички или зимен лукс, винаги е добре да проучите преди да резервирате. При толкова много предлагани курорти вземането на решение може да ви накара да се почувствате като в снежна буря. Експертите по пътувания от OVO Network обаче улесняват избора, като сравняват над 40 европейски курорта и избират седемте най-добри. Резултатите са разпределени в ключови категории - от най-дългите писти до най-евтините дневни пропуски, съобщава Euronews.

Кицбюел, Австрия

Снимка: iStock by Getty Images

Средновековен алпийски град, разположен недалеч от Инсбрук, Кицбюел е известен с ежегодното си състезание по спускане Ханенкам - едно от най-предизвикателните в света. Градът е осеян с бутици, луксозни ресторанти и кафенета, но в него се намира и Музеят Кицбюел, където можете да се запознаете с местната история и да разгледате интересни изложби, които се организират в активния зимен сезон. Можете да се насладите на зимната си страст на 181 км писти, а дневната ски карта ще ви струва 59,50 евро. Има и някои чудесни възможности за забавления - от изискани коктейл барове до казина и боулинг зали. Това може да е курортът за вас, ако искате да се насладите на блясък по време на карането на ски.

Заалбах Хинтерглем, Австрия

Снимка: iStock by Getty Images

Разположени във втората по големина ски зона в Австрия, Skicircus, Заалбах и Хинтерглем са два свързани помежду си града, които образуват един от най-добрите курорти в Алпите. 270-те километра заснежени писти са свързани със 70 ски лифта, като тук се предлагат някои наистина високотехнологични, включително гондоли с отопляеми седалки. Курортите близнаци са чудесно място и за начинаещи, тъй като 90 от пистите са леки. Дневната ски карта ще ви струва 66 евро в пиковия сезон. Ако се наслаждавате повече на партито след спускането, отколкото на самото каране, този курорт ще ви хареса. С многобройните барове и нощни клубове има много възможности да организирате несравнимо парти. Ако пък ви се иска нещо по-спокойно, има и няколко ресторанта и семейни барове.

Межев - Сен Жерве, Франция

Снимка: iStock by Getty Images

На пето място се нарежда Межев - Сен-Жерве, разположен в сърцето на световноизвестния регион Пайс дю Монблан в югоизточната част на Франция. Межев предлага на посетителите автентично преживяване в алпийско село и е популярна ски дестинация още от 20-те години на миналия век. То е и най-евтиното в челната петица, като дневната карта за възрастен е само 55 евро. Има още седем близки градчета, които също може да разгледате, както и 81 ски лифта, които да ви отведат до избраната от вас писта. А с 262 км писти, от които можете да избирате, има достатъчно място, за да практикувате любимия си спорт Не може да се отрече, че Межев е луксозен курорт. В него има не само Les Flocons de Sel, ресторант с три звезди "Мишлен", но дори и собствено летище. Но въпреки 100-годишната си популярност, той е успял да запази и местния си чар и често е по-тих от съседните курорти като Шамони.

Санкт Антон, Австрия

Снимка: iStock by Getty Images

Ски курортът Санкт Антон заема четвърто място с най-висока онлайн оценка - 4,8 от 5. Със своите 302 км писти Санкт Антон е задължителен за посещение от опитни скиори. 65-километровото трасе "Run of Fame" - най-дългата ски писта в Алпите - започва от Санкт Антон и стига до Варт. По нея може да се кара в двете посоки и много скиори я преодоляват за няколко дни. Самото село, наричано "люлката на алпийските ски", има традиционен облик, но нека това не ви заблуждава. Санкт Антон е популярен със своите паметни партита по време на ски ваканция, а бар Mooserwirt е известен с това, че продава повече бира от всеки друг австрийски бар. Има и много клубове, които ще ви държат в настроение до ранните часове, включително Basecamp. Ако можете да понесете мисълта, че след купона отново ще карате ски, дневната ски карта ще ви струва 64 евро.

Тин и Вал д'Изер, Франция

Снимка: iStock by Getty Images

Следващата стъпка са Тин и Вал д'Изер. Свързани с лифтове и писти, двата района образуват един от най-големите ски курорти във Франция, известен още като Espace Killy. Тук се предлагат 300 км писти с всички нива на трудност. В курорта редовно се провеждат състезания за Световната купа по ски и той се слави с надеждната си снежна покривка от ноември до май. Чудесно място и за по-опитни скиори, благодарение на широката гама от извънпистови склонове. Най-трудното решение, което ще трябва да вземете при посещението си в този регион, е дали да отседнете в Тин или във Вал д'Изер.

Снимка: iStock by Getty Images

Ако сте почитатели на урбанистичния стил, Тин може би е мястото за вас. Курортът, съставен от няколко различни специално построени села, е дом на множество небостъргачи, които контрастират със заснежените планини зад тях. От друга страна, Вал д'Изер предлага по-традиционна атмосфера преди да се превърне в популярна дестинация сред скиорите. Улиците тук са обсипани с уютни дървени вили и малки кафенета и ресторанти

Ле Порт дю Солей, Франция и Швейцария

Снимка: iStock by Getty Images

Обхващайки две държави, Ле Порт дю Солей, е една от най-големите ски зони в света и всъщност се състои от 12 различни курорта, включително Морзин и Шател. Тук се предлагат 580 км писти, по които всеки може да намери нещо за себе си, независимо дали сте световен шампион или начинаещ. На огромна площ се намират 165 ски писти, както и 14 близки града. Регионът е популярен и сред инстаграмърите като в платформата са споменати 925 939 хаштага. Напредналите скиори трябва да се насочат към Авориаз, където могат да се насладят на "Снежната зона" - съвкупност от четири извънпистови зони, където скиорите и сноубордистите могат да разгърнат своята креативност и да усъвършенстват триковете си. Ако все още не сте достигнали този етап, има възможности за незабравима ваканция за начинаещи и семейства, със специална зона за обучение и семеен сноупарк.

Трите долини, Франция

Снимка: iStock by Getty Images

Ски дестинация номер едно Les Trois Vallées (Трите долини) е и най-голямата в света, с впечатляващите 600 км ски писти на разположение. Всъщност Les Trois Vallées е толкова голям, че в него могат да се поберат петте най-големи ски зони в САЩ. Намира се в региона Савоя и можете да карате ски в трите уникални долини само с един пропуск. Ски сезонът тук продължава пет месеца - от декември до април, а 85 процента от пистите са разположени на надморска височина от 1 800 метра или повече. За такъв голям район дневната ски карта е на много разумна цена от 72 евро, а ако желаете да преживеете различен тип забавления, можете да посетите 27 местни градчета и села. Вал Торенс е най-високо разположеният курорт в Европа, а Куршевел предлага на гостите си ресторанти със звезди "Мишлен", луксозни апартаменти и дори собствено летище. Регионът е идеален и за скиори от всички нива. Той се състои от 17 процента зелени писти, 29 процента сини писти, 33 процента червени писти, а за по-приключенски настроените - 11 процента черни писти.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати