Новини Турагенции

Елфи турс представя непознатия Тайланд

   
Елфи турс представя непознатия Тайланд
Елфи турс

С наближаването на студените месеци започват и офертите за екзотични екскурзии. Това се дължи на факта, че такъв тип места са най-благоприятни за посещение в периода октомври – март. Е, предстоящата зима не е изключение и големият интерес към топлите азиатски дестинации е в основата на новата програма за българите на “Елфи турс”. Страните от изтока бяха затворени повече от две години.

Ако мечтаете да се потопите в приключения, древна история и култура – Тайланд e мястото за вас. Това е една от най-приятелски настроените към пътешественици страни и наистина може да поживеете като крале там. Луксозна почивка в Тайланд излиза изключително изгодна, тъй като местните са известни с качественото си обслужване, добро отношение и достъпни цени. 

“Ще разберете точното определение на думата „екзотика“, когато вкусовете, гледките, хората и местата са напълно различни от това, с което сте свикнали, но са толкова примамливи, изкушаващи, че не можете да им устоите. Освен това Тайланд остава сред любимите дестинации на редица знаменитости и ние гарантираме, че нашите туристи ще се почувстват като такива”, споделя Елена Текелиева, маркетинг мениджър на компанията. 

Тайланд означава "Страна на свободата" 

и именно това свободолюбиво настроение е нещото, което завладява милиони туристи. Ако някога сте се чудили дали има място на света, където истински да се чувствате свободни, вероятно това е тази страна. Тя предлага наслаждане на живота и многообразието му. 

Екзотични плажове, кристално чиста вода и богатата култура ви очакват, за да запаметите спомена завинаги. Синьо-зелените води на девствените плажове са толкова магнетични, че човек просто забравя, че е на тази земя. “Страната на усмивките” посреща туристите топло и ги предразполага да се впуснат в истинска въртележка на вкусове, луксозни курорти и приказни храмове. 

Ако винаги сте мечтали за зимна ваканция под палмите на плажа, то може би 2023 е вашата година! Двойките могат да отпразнуват романтичния празник Св. Валентин в тази пленителна дестинация, а всички останали са поканени да се насладят на красотата на Тайланд, в компанията на приятели и семейство. 11-дневното приключение започва на 13 февруари 2023 г. и е на цена от 3998 лв. на човек и включва самолетен билет София – Банкок - Пукет – София, вътрешни полети Банкок - Чанг Май - Пукет, летищни такси, 8 нощувки в четиризвездни хотели из цялата страна, 8 закуски, 6 обяда, трансфери по програмата с климатизиран транспорт, екскурзии и посещения,  упоменати в програмата, входни такси на посещаваните обекти, местен екскурзовод по време на пътуването на руски или английски език, водач/ преводач от агенцията по време на пътуването и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро към „Евроинс“.

“Повечето екскурзии в Тайланд сякаш се съсредоточават върху Пукет и ПиПи. Това са несъмнено райски кътчета, но ние искаме да покажем на туристите нещо непознато, което да ги свърже с местната култура. За това и програмата ни е уникална”, допълни Текелиева. 

Пътешествието започва

 от столицата Банкок. Там могат да бъдат разгледани някои от най-големите забележителности в страната. Посещението на Кралския дворец е задължителна стъпка от всяка екскурзия. Той е съставен от множество сгради, халета, павилиони, разположени на много тревни площи, градини и дворове, което прави комплекса изключително внушителен и  интересен за разглеждане. Разделен е на няколко основни части – Храма на изумрудения Буда, външния двор с много обществени сгради, съд и други. Строежът на двореца започва в края на 18 век и представлява пищна архитектура, много по-различна от познатата ни западна такава. В комплекса може да бъде разгледан и един от най-известните будистки храмове - Изумруденият Буда. 

Друга впечатляваща забележителност е Полегналият Буда. Това е най-големият и най-стар храм в Банкок. Той е известен и посещаван най-вече, за да се види дългата 45 метра, покрита със злато, статуя на полегналия Буда, която се съхранява в него. Освен, че притежава една от най-големите статуи в Банкок, храмът притежава и голяма колекция от различни фигурки на Буда, които наброяват десетки хиляди. 

Планините на Тайланд

често остават пренебрегнати, но всъщност и те крият хиляди прекрасни гледки. По време на екскурзията, “Елфи турс” ще разкрие някои от тайните на местните като ви запознае с планинските племена. Ще може да се докоснете до бита и ежедневието им от първа ръка. Освен това в програмата са включени посещение на прословутия Златен триъгълник - географска зона, където се пресичат границите на Мианмар, Лаос и Тайланд. Селото Карен ще приветства всички българи, които искат да видят жените с дълги вратове. Местната традиция на издължаване на врата със златни пръстени е съхранена в това село и гледката е изключително интересна за туристите.

Сред другите приключения са посещение на ферма за дресура на слонове и обиколка на плантация за орхидеи. Това са само част от вълнуващите моменти, които може да имате в Тайланд. Ако копнеете за почивка, изпълнена с история, култура и спиращи дъха гледки, Тайланд е дестинацията за вас! Разбира се, всички пленителни екскурзии ще са подкрепени със завидна доза плаж, екзотика и тайландски масажи. Същинска рецепта за релакс! 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати