Новини Хотели

Valley View e нов проект на петзвезден хотел и винарна край Мелник

   
Valley View e нов проект на петзвезден хотел и винарна край Мелник

“Лозеница Естейт” е проект, който започва преди 4 години с купуването на няколко по-малки лозя в селата Лозеница и Виногради. Лозовите масиви в близост до Мелник не са избрани случайно - регионът е известен с хилядолетните си винени традиции и поради тази причина успехите във винарството не закъсняват. “Лозеница Естейт” се разраства в компания с над 500 дка лозя, която предлага огромна селекция от млади и отлежали вина от над 15 различни сорта.

Росен Христов и Петър Лашов, собственици на компанията, обявиха пред TravelNews, че тепърва ще се разрастват. През септември са започнали дейности по изграждането на винарна и 5-звезден хотел в мелнишкото село Лозеница. “Вдъхновението ни за комплекса идва изцяло от красотата на региона и гледката, която се открива от лозята ни. Няма да забравим първите ни стъпки по пътя към хълма. Панорамната гледка бе необятна, фантастично приказна, почти нереална. Пъстротата на лозята се сливаше на север и изток с Мелнишките скали, причудливо изправени пред величествеността на високия Пирин”, разказва Паола Кънева от компанията.

Поради тази причина новият хотел в Мелнишко ще носи името “Valley View”. Архитектите и дизайнерите са се постарали да подготвят план, който наистина да се възползва от ландшафтните особености, а фокусът на целия интериор е да има именно спиращата дъха гледка. “Четирите нива не са обикновени отделни етажи, а вътрешни и отворени пространства, някои вкопани, отместени едно спрямо друго, за да създават впечатлението, че са плъзнали надолу по хълма”, изтъква още Кънева. 

Една от най-важните точки за “Valley View”  е ресторантът, който ще предлага 360-градусова гледка към околността. Собствениците залагат на местното и гарантират висококачествена кухня, подготвени от местни фермерски продукти. Като изба няма как “Лозеница Естейт” да не са помислили и за богата винена листа. Към менюто се предвижда и енотека с неповторими вина.

Интериорът на хотела ще е в тонове, които да кореспондират с панорамната гледка, пренасяйки мелнишката красота отвътре. Този тип интериор често създава усещане за уют и несъмнено гостите ще могат да отпочинат сред природата, макар и вътре. В основната си част се стреми чрез необичайни архитектурни решения да събере в едно цяло четири елемента - малък вътрешен двор, покрита външна част с малък басейн и прилежаща градина, жив огън и безкраен кръгозор. В стаите фокусът е изместен върху комфорта на гостите. “Към всяка една от стаите е подходено с респект към желанието на хората за отдих и уединение”, обясни Кънева. 

Хотелът ще предлага и много други опции за релакс, както и богат избор от спортни и развлекателни дейности. Таргет групата, обаче със сигурност ще са феновете на винения туризъм. “Дегустационната ни зала ще бъде сърцето на бутиковото ни производство. Със своята директна визуална връзка към по-голямата част от работните зони и обозримост на процесите, тя е неделима част от изживяването за посетителя”, споделят още от “Лозеница Естейт”.

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати