Новини Турагенции

Гърците пълнят българските курорти за националния си празник

  23.10.2022 22:03  
Гърците пълнят българските курорти за националния си празник

Следващата седмица се очаква хиляди гръцки туристи да посетят България по време на трите почивни дни, съобщиха за БНР туроператори в южната ни съседка.

Много са  студентските групи за Банско. Туристическите агенции в Гърция информират за силен интерес на туристите към България във връзка с трите почивни дни за националния празник. Туроператорите в Северна Гърция съобщават, че почти са изчерпани свободните места за екскурзии до България в края на следващата седмица.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат отдих три дни в Банско. Групи пенсионери се организират за посещение на българските манастири. Много са и индивидуалните туристи, които наред с разходка и пазаруване в България си купуват ваучери за спа почивка, съобщават туроператорите.

Турция също привлича с евтина и интересна почивка, като се използват и фериботните връзки. След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празнични дни за кратък отдих от Дубай до Банско, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати