Новини Турагенции

Гърците пълнят българските курорти за националния си празник

   
Гърците пълнят българските курорти за националния си празник

Следващата седмица се очаква хиляди гръцки туристи да посетят България по време на трите почивни дни, съобщиха за БНР туроператори в южната ни съседка.

Много са  студентските групи за Банско. Туристическите агенции в Гърция информират за силен интерес на туристите към България във връзка с трите почивни дни за националния празник. Туроператорите в Северна Гърция съобщават, че почти са изчерпани свободните места за екскурзии до България в края на следващата седмица.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат отдих три дни в Банско. Групи пенсионери се организират за посещение на българските манастири. Много са и индивидуалните туристи, които наред с разходка и пазаруване в България си купуват ваучери за спа почивка, съобщават туроператорите.

Турция също привлича с евтина и интересна почивка, като се използват и фериботните връзки. След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празнични дни за кратък отдих от Дубай до Банско, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати