Новини Транспорт

Влак със 100 вагона премина по едно от най-зрелищните трасета в Алпите

  31.10.2022 09:15  
Влак със 100 вагона премина по едно от най-зрелищните трасета в Алпите

Швейцарска железопътна компания претендира за рекорд за най-дългата влакова композиция в света. Швейцарска железопътна компания претендира, че за рекорд за най-дългата влакова композиция в света, която премина по едно от най-зрелищните трасета през Алпите, предадоха Асошиейтед прес и АФП.

Компанията "Ретише бан" управлява 1,9-километровия влак, съставен от 100 вагона по маршрута Албула/Бернина от Преда до Бергюн. Трасето е включено в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2008 г. То преминава през 22 тунела, някои от които са спираловидни през планинските масиви, и през 48 моста, включително през виадукта Ландвасер.

Цялото пътуване на най-дългия пътнически влак продължи около час. Ентусиасти се наредиха в долината, за да гледат как композицията се вие около 25 километра през Алпите. Във влака имаше около 150 пътници, уточнява АФП.

Снимка: БТА/AP

От ръководството на "Ретише бан" казаха, че опитът за рекорд има за цел да подчертае част от инженерните постижения на Швейцария, както и да отбележи 175-ата годишнина на местните железници.Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати