Транспорт

Луфтханза се съгласи да увеличи заплатите на 19 000 свои служители

  01.11.2022 14:32  
Луфтханза се съгласи да увеличи заплатите на 19 000 свои служители

Германският авиопревозвач "Луфтханза" (Lufthansa) и профсъюзът Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO) обявиха във вторник, че двете страни са се съгласили да се увеличат заплатите на около 19 000 души от кабинния екипаж, съобщава агенция Dow Jones news.

Според информацията, предоставена от превозвача, новата сделка включва увеличение на месечната основна заплата с 250 евро от 1-ви януари 2023 г. и допълнително увеличение от 2,5% от 1-ви юли 2023 г.

Освен това страните по колективното трудово договаряне се споразумяха за нов колективен трудов договор. Освен всичко друго, това предлага модели на гъвкаво работно време за по-висока производителност през летните месеци с голямо търсене. Споразумението все още подлежи на одобрение от съответните органи.

"С това ние отдаваме дължимото и пълното внимание на нашите социални отговорности, като същевременно гарантираме нашата привлекателност като работодател. А гъвкавите нови модели на работното време предлагат перспективи и привлекателни условия на работа, които са тясно съобразени с нуждите на нашия кабинен персонал", заяви Михаел Нигеман, главен директор по човешки ресурси и трудов директор на Deutsche Lufthansa AG.

През август тази година Lufthansa и UFO вече се споразумяха за пет еднократни плащания на обща стойност 1200 евро за целия кабинен екипаж.Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати